Inicio Actualidad S’apropa una nova temporada del Teatre L’Artesà

S’apropa una nova temporada del Teatre L’Artesà

Esteu aquí

Inclou noms com Estrella Morente, Eduard Fernández, Josep Maria Pou, Clara Segura, Sergio Peris-Mencheta, Manolo Alcántara, Sonia Gómez o Roger Bernat

dimarts, 17 gener, 2023 – 12:00


El Teatre L’Artesà, equipament cultural pertanyent al Sistema d’Arts en Viu del Prat de Llobregat, ja té preparada una nova temporada carregada de teatre, dansa, circ i música. Un total de 16 propostes d’arts en viu tindran lloc entre febrer i maig d’aquest any, acompanyades a més d’un seguit d’activitats complementàries en forma de laboratoris per a famílies o artistes professionals, programació expandida per alimentar els discursos i preguntes d’aquestes propostes o el programa Camins Vius amb les escoles públiques de la ciutat. Les entrades per a tota la temporada surten a la venda aquest dimarts 17 de gener a les 17h, tant de forma presencial als punts de venda habilitats com a través de la compra online.


Des de L’Artesà es busca crear una altra forma de compartir les arts en viu i  entendre que la programació no és un punt i final sinó el principi d’una nova relació. És el moment de pensar i entendre que tant el públic com els mateixos artistes demanen una altra manera de vincular-se amb les arts i és un deure de la funció pública escoltar i atendre aquestes demandes en benefici d’una millor ciutadania. Així, com a nou punt de trobada comunitària, toca inventar nous contextos que ens ajudin a habitar i a deixar-nos habitar millor. Habitar la comunitat educativa amb Camins Vius; habitar la ciutadania amb la programació expandida; la creació local amb La Moderna i el risc escènic amb les propostes dels Dijous Teatre.


 


Música i teatre en majúscules


La temporada començarà amb una proposta singular de luxe: Estrella Morente. Flamenca d’arrel com poques, una de les cantaores més importants en l’actualitat, donarà tret de sortida a una nova temporada el 4 de febrer.

MAS:  El Ple del Prat impulsa nous avenços en l’àmbit de l’educació i l’esport


Serà el teatre qui agafarà de seguida el protagonisme amb cinc propostes extraordinàries, totes de nova creació en 2023. La Sala Gran acollirà grans propostes de teatre català: la recuperació de Pablo Ley i Carme Portacelli del clàssic “Terra Baixa” d’Àngel Guimerà (26 de març), convertit en aquesta producció del Teatre Nacional de Catalunya en un relat detectivesc sobre la lluita de classes; l’adaptació del bestseller “La Trena” de Laetitia Colombani a càrrec de l’actriu Clara Segura en la direcció, acompanyada de les també conegudes Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina, per parlar de llibertat i adversitats amb mirada de dona (30 d’abril); i la que és sens dubte una interpretació inoblidable a càrrec de Josep Maria Pou en la primera versió en català de l’aclamat text francès “El Pare” de Florian Zeller (7 de maig). Conegut per les seves sinèrgies amb altres escenes teatrals del país, el Teatre L’Artesà serà l’únic teatre a Catalunya on es podrà veure dues obres de gran èxit creades a Madrid. D’una banda, “Todas las canciones de amor” ens farà emocionar el 2 d’abril. Un homenatge a totes les mares en un viatge entre el drama i la comèdia amb interpretació excepcional de l’actor Eduard Fernández, a partir d’un text de Santiago Loza i amb una direcció d’Andrés Lima. D’altra banda, la temporada tancarà el 27 de maig amb una producció que serà ben sonada: “Ladies Football Club”, un musical dirigit per Sergio Peris-Mencheta, ja conegut a la ciutat per la seva direcció d’”Una noche sin luna”. Aquesta obra, un èxit incontestable a la seva estrena a Teatros del Canal, explica la història de com, en 1917, onze treballadores d’una fàbrica inicien fenomen del futbol femení al Regne Unit.

MAS:  Nit de Reis a Cornellà, tot a punt per rebre a Ses Majestats


 


El Prat, ple de moviment


El Prat de Llobregat participarà un any més del festival Dansa Metropolitana. Encapçala aquesta programació “MADE OF SPACE” de Guy Nader i Maria Campos (19 de març), una onada de pura dansa i pur so en directe i Úrsula Rilo (11 i 12 de març), referent de les danses urbanes a la ciutat.  Completarà la programació, en el marc del cicle Dijous Teatre, la coreògrafa Sonia Gómez qui recupera “Ballarina” (16 de març) sota la consigna “Bailarina Reload 2014-2024, un espectacle íntim on comparteix el que ha après o no després de tants anys actuant.


El cicle Dijous Teatre, un cicle que posa  en el centre de l’espectador formes de fer que han estat model en la construcció dels nous relats escènics, ens donarà també l’oportunitat de ballar ja al mes d’abril. Roger Bernat, conegut per “desteatralitzar el teatre”, recupera “La consagración de la primavera” (13 i 14 d’abril), una obra participativa a partir de la famosa coreografia de Pina Bausch. El moviment, a més, continua amb circ. Els dies 24 i 25 de febrer l’escenari de la Sala Gran quedarà envaït per la iurta de Los Galindos. Referent del circ català, presentaran “Udul” i, ja en plena primavera, serà el moment de gaudir d’un Premio Nacional de Circo, Dejà Vú” de Manolo Alcántara (12 i 14 de maig). Aquest espectacle i el de Roger Bernat es presentaran també per a públic escolar a Camins Vius i a Les Matinals de L’Artesà.


 



Molt més que una programació


Completa la programació, com no podia ser d’una altra forma, una programació pensada per a les famílies i els més petits. Amb la col·laboració de La Xarxa, es presentaran “La petita Capmany” de Tanaka Teatre (12 de febrer), “Una dent sota el coixí” de PocaCosa Teatre (12 de març) i “Sóc una nou” de Zum-Zum Teatre (16 d’abril), a més de “Dejà vú”.

MAS:  El Prat commemorarà el Dia europeu de la Mediació amb un taller de comunicació no violenta a l’Institut Baldiri Guilera


El compromís del Teatre L’Artesà amb la creació local és un dels pilars fonamentals del seu projecte, sota el nom de “La Moderna”. A més de la ja esmentada nova creació d’Úrsula Rilo, Fermí Herrero i Irene Pérez Muñoz, joves creadores de la ciutat, presentaran l’11 de febrer peces curtes creades en residència a L’Artesà, després d’haver desenvolupat el seu TFG al teatre.


 


Entrades a la venda


Totes les entrades estaran a la venda dimarts 17 de gener a les 17h, disponibles per a la venda online a www.teatrelartesa.cat. Els preus de les entrades són compartits per tots els equipaments dedicats a les Arts en Viu del Prat. Com a part d’aquest desenvolupament, les entrades poden ser adquirides també a diversos equipaments culturals de la ciutat: Teatre L’Artesà, Cèntric Espai Cultural i La Capsa. Les entrades per a la programació general per a adults tenen un preu de 10 € anticipades i 15 € general; per a la programació de Dijous Teatre i propostes locals, de 8 € anticipada i 12€ general; i per a la programació familiar, de 4,5 € i 6 € respectivament. A més, continua la campanya Joves.Prat, pel qual totes les persones d’entre 12 i 25 anys residents al Prat poden adquirir entrades per un preu únic de 5 € i a més es posa en marxa la Tarifa Infantil a 6 €, per a algunes propostes concretes de la programació general recomanades per a tots els públics. El concert d’Estrella Morente, com a proposta singular, té un preu de 20 €. Totes aquestes tarifes tindran l’afegit de 0,50 € per despeses de gestió.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAlerta per fortes ventades a la nostra zona
Artículo siguienteApunta’t al Concurs de Comparses del Carnaval 2023 a Cornellà
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí