Inicio Actualidad Alerta per fortes ventades a la nostra zona

Alerta per fortes ventades a la nostra zona

Segons la previsió meteorològica emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, la Generalitat ha activat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d’ALERTA, per risc de ventades a la nostra zona.

Aquests són alguns dels consells a tenir en compte en el cas de VENTADES:

  • A casa: Tanca i assegura portes, finestres i tendals. Abaixa completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
  • A l’exterior: Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre. Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força,  allunyeu-vos d’espigons, esculleres i passejos marítims.
  • Si heu de conduir: Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via. Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa. Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles. Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
  • Si feu una activitat de lleure: Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure. En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent. Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar. A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l’augment consegüent del perill d’allaus.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí