Inicio Actualidad Cornellà es mobilitza per fer front al canvi climàtic

Cornellà es mobilitza per fer front al canvi climàtic

L’Ajuntament de Cornellà va aprovar, al passat ple del mes de desembre, el PAESC (Pla d’Acció per l´Energia Sostenible i el Clima) el full de ruta per portar a terme l´adaptació de la ciutat al canvi climàtic fins a l´any 2030.

Els grans objectius d’aquest pla són:

  • Reduir en un 55 % l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.
  • Combatre la pobresa energètica i millores les condicions ambientals per a les persones més vulnerables.
  • Adaptar la ciutat als riscos ambientals que comporta el canvi climàtic i la pressió humana.
  • Millorar els hàbitats naturals de la ciutat i la seva biodiversitat.
  • Plantejar-ne les bases per poder arribar a la neutralitat energètica l’any 2050.
MAS:  Ja està disponible la targeta "Jo cuido" per a persones cuidadores no professionals

El pla va més enllà de l’acció municipal (les emissions dels serveis municipals s’estima en un 2% del total emissions de la ciutat) i pretén incidir en molts aspectes de la vida ciutadana: transport, habitatge, sector terciari…  La seva importància es fa més que evident en un any de temperatures anormalment altes, amb l’augment desmesurat del preu de l’energia i en què s’ha pogut comprovar el perill de la dependència energètica de fonts llunyanes, perilloses i contaminants. 

El PAESC consta, de fet, de dos plans diferents interdependents: el PME (Pla de Mitigació d’Emissions), elaborat conjuntament amb la Diputació de Barcelona i que recull, entre altres acords, el compromís de reduir les emissions al municipi fins a un 50% el 2030. I el PLACC (Pla Local d’adaptació al Canvi Climàtic), desenvolupat amb l’ajut del Àrea Metropolitana de Barcelona. El primer conté 84 accions i el PLACC, 30 més. Les més importants fan referència a la millora de l’eficiència energètica, la contractació d’energia verda i la implantació d’energies renovables, el foment de la mobilitat sostenible, la garantia de subministraments bàsics a famílies vulnerables, el foment de la rehabilitació d’edificis, etc. 

MAS:  El Prat commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb diverses activitats

El PLACC detalla diferents escenaris, els riscos associats, i les accions a implementar: Onades de calor / Pluges extraordinàries / Confort climàtic de l’espai públic / Confort climàtic dels edificis / Xarxa de refugis climàtics / Recursos hídrics / Biodiversitat

De fet, l’Ajuntament ja fa temps que treballa en mesures que contribueixen a pal·liar tots aquests riscos, molts dels objectius del pla ja es recollien en el projecte estratègic Cornellà Natura, com ara incrementar el verd urbà, promoure la mobilitat activa i sostenible, i impulsar el consum eficient de recursos…

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNous clubs de lectura a les biblioteques de Cornellà
Artículo siguienteEls centres educatius de la ciutat reafirmen el seu compromís amb el medi ambient
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí