Inicio Actualidad Les AFA del Prat celebren la 9a edició del Mercat d’Intercanvi de...

Les AFA del Prat celebren la 9a edició del Mercat d’Intercanvi de joguines

dijous, 22 desembre, 2022 – 10:30


El passat dissabte 17 de desembre, les AFA i AMPA de la ciutat juntament amb infants i famílies van celebrar a la plaça Catalunya la 9a edició del Mercat d’Intercanvi de joguines. Un projecte d’intercanvi de jocs, joguines i libres de segona mà que va començar setmanes enrere als centres educatius i a diferents entitats.


El procés va iniciar-se a les llars, on les famílies havien de triar quina joguina volien intercanviar amb altres infants. Un cop escollida, el material s’havia de lliurar al seu centre educatiu a canvi d’un val per bescanviar per una altra joguina al Mercat d’Intercanvi.


El projecte organitzat per les famílies de les AFA d’escoles i instituts, l’Ajuntament i diferents entitats, té l’objectiu de promoure els valors de sostenibilitat econòmica i mediambiental, la solidaritat i el treball cooperatiu entre famílies i infants de tota la ciutat.


Construcció comunitària i èxit en la reutilització de jocs i joguines


Aquest projecte destaca per construir-se i desenvolupar-se gràcies a la gran diversitat d’agents participants: infants, famílies, professorat, entitats de la ciutat (associació de Lleure Imaginarium, El Prat Actiu o Creu Roja) i esplais, entre d’altres.


Per altra banda, donat que cada infant pot entregar vàries joguines però només en pot recollir una, l’excedent es reutilitza per cobrir les demandes d’escoles, instituts i també del Comitè de Solidaritat amb Amèrica Central.


 El valor educatiu del joc


De l’anterior edició, les AFA van incorporar diferents activitats dins del mercat d’intercanvi per posar de relleu el valor educatiu del joc en família.


Enguany, com a novetat, va haver-hi un espai de jocs per a infants de 0 a 3 anys. Allà es van explicar els serveis educatius que s’ofereixen a les escoles bressol municipals per aquests infants i per a les seves famílies, i que tenen per objectiu que els infants puguin divertir-se, imaginar i explorar les seves capacitats a través del joc acompanyats de professionals. A més es van organitzar diferents activitats lúdiques durant el matí.


Les xifres del projecte


  • 1000 joguines recollides

  • 500 infants participants

  • 100% de reutilització de les joguines i jocs recollits

  • 70 persones voluntàries

  • 17 centres educatius participants

  • 6 entitats


Material gràfic de la jornada


En aquest enllaç podeu trobar l’àlbum de fotos de la jornada i en aquest altre, el vídeo que va fer el Prat.TV.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí