Inicio Actualidad Consells a tenir en compte davant l’alerta per sequera

Consells a tenir en compte davant l’alerta per sequera

Estem vivint uns mesos excepcionalment secs i això està provocant que bona part del país ja estigui en ‘alerta per sequera’.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va declarar inicialment l’alerta en l’àmbit de l’aqüífer de Carme Capellades, mig Llobregat, Prades-Llaberia, Empordà, Banyoles, Serralada Transversal, Anoia-Gaià i capçalera del Ter. I, des de finals de novembre, s’hi va sumar tot l’àmbit del Ter-Llobregat, fet que inclou l’àrea metropolitana de Barcelona. Per tant, a Cornellà de Llobregat ens trobem actualment afectats per l’alerta, juntament amb un total de 550 municipis, 26 comarques i 6,7 milions de persones. La resta de les conques internes estan en estat de prealerta, una situació que es pot comprovar en aquest mapa, que s’actualitza a diari.

Alerta (embassaments entre el 40 i el 25%)

El Pla de sequera, aprovat pel Govern de la Generalitat el 8 de gener de 2020, determina cinc escenaris en funció de l’estat dels embassaments que subministren l’aigua: normalitat (embassaments al 60% de la seva capacitat o superior), prealerta (per sota del 60%), alerta (40%), excepcionalitat (25%) i emergència (16%). En aquests moments, els embassaments catalans estan al 32% de la seva capacitat, mentre que fa un any estaven al 63%.

Aquesta alerta ve acompanyada d’una restricció en els consums, a tenir en compte també per la ciutadania:  

  • El consum d’aigua de la població es limita a 250 litres per persona i dia.
  • Es redueix l’ús en la indústria i en l’ús recreatiu en un 5% i en un 30% en l’ús recreatiu amb reg.
  • Es limita l’utilització d’aigua per a l’ompliment de piscines i es limita la dotació i l’horari del reg públic i privat, havent-se de fer a l’horari de menor insolació (de 20 a 08 h) i aplicant l’aigua mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat, i regant, com a màxim, dos dies per setmana.
  •  Reducció de la dotació de reg agrícola en un 25% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades.

 PORTAL DE LA SEQUERA 

 PLA DE SEQUERA


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí