Inicio Actualidad Els pratencs deportats als camps nazis

Els pratencs deportats als camps nazis

Esteu aquí

Materials disponibles a la web

dijous, 15 desembre, 2022 – 14:15



L’any 2022 la Regidoria de Memòria Democràtica va promoure una recerca què ampliés, identifiqués i documentés els pratencs que van ser víctimes dels camps de concentració nazi. La investigació va ser encarregada i desenvolupada pels historiadors Tania González i Joan Montblanc. 


El resultat de la recerca es va presentar al públic el passat 28 de novembre amb el títol: Els pratencs del triangle blau: exili i deportació  als camps nazis. La xerrada estava emmarcada al voltant d’un cicle que es va dur a terme el mes de novembre i que tenia com a tema central el nazisme i els camps nazis. Les conferències estaven conduïdes per especialistes i professionals en la matèria.

MAS:  Biblioteca i educació: un binomi històric


Totes les xerrades es poden recuperar i escoltar-les aquí, així com accedir a l’article publicat pels historiadors Tania González i Joan Montblanc.  S’ha realitzat un audiovisual que resumeix el procés de deportació, al camp d’extermini de Mauthausen i Gusen,  que van patir alguns pratencs.


A més, a la web de Memòria Històrica, a l’apartat dedicat als Pratencs als camps nazis,  es poden recuperar les entrevistes, del PratTV, i els documentals que va emetre TV3 i la televisió d’Astúries, on membres de la família Cortés i Quesada explicant el seu pas pel camp de concentració de Mauthausen.


Les activitats, com els materials resultants, han estat organitzats  per la Regidoria de Memòria Democràtica i l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

MAS:  Les persones més joves de la ciutat imaginen el Prat del futur


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMoltes persones estrangeres també poden exercir el dret a vot a les eleccions municipals. Esbrina aquí qui ho pot fer i quins passos cal seguir
Artículo siguienteFira de Santa Llúcia a Cornellà el 17 i 18 de desembre
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí