Inicio Actualidad Ja és Nadal al Prat

Ja és Nadal al Prat

dilluns, 5 desembre, 2022 – 12:30


Enguany, els Mags d’Orient recorreran la ciutat amb carrosses renovades, que podrem veure de prop al Garatge Reial i a la Cavalcada. L’itinerari recuperarà el traçat habitual fins a pl. de la Vila.


Es recuperen activitats com El Pratijoc, el Mercat d’Intercanvi de Joguines o els Carters Reials, que van ser anul·lades els dos anys anteriors a causa de la situació sanitària.


El dissabte passat, 26 de novembre, es va iniciar la temporada nadalenca al Prat, amb l’encesa de l’enllumenat i un mercadet de Nadal. Durant les setmanes entrants, l’agenda de la ciutat oferirà activitats infantils i familiars, que combinen les tradicions nadalenques, amb una oferta cultural i lúdica per a tota la ciutadania. Una de les novetats més destacades serà la renovació de les carrosses de la cavalcada amb què els Mags d’Orient recorreran la ciutat. Els infants de la ciutat les podran descobrir el 5 al matí al Garatge Reial. A més a més, s’organitzaran activitats de lleure infantil i juvenil, espectacles, tallers de temàtica nadalenca i mercadets, entre d’altres.

MAS:  Més verda, humana i segura, així és Cornellà de Llobregat


Els eixos comercials de la ciutat ja estan a punt per a la temporada nadalenca. Des de l’Ajuntament s’han impulsat diverses accions orientades a visibilitzar el comerç local i promoure les compres de proximitat, com per exemple, el lliurament als establiments d’una bossa de paper kraft il·lustrada. La ciutadania també tindrà l’oportunitat de comprar artesania local als mercadets diversos que hi haurà a la ciutat.


Els pessebres locals es troben entre els elements més esperats de l’agenda Nadalenca. El cap de setmana del 10 i 11 de desembre es podrà visitar el pessebre vivent del Prat i a partir de dijous 15 de desembre, descobrirem la temàtica d’enguany del pessebre de plaça de la Vila. Tots dos projectes es duen a terme gràcies a grups de persones voluntàries, que hi treballen amb il·lusió durant els mesos anteriors a Nadal.


Després de dos anys, torna el Mercat d’Intercanvi de Joguines que l’Ajuntament coorganitza amb les AFES de la ciutat. Aquelles famílies que hagin entregat joguines en alguna de les AFES abans de 15 de desembre, podran recollir-ne una altra el 17 desembre, a la pl. de Catalunya. A més, els infants gaudiran de jocs i activitats diverses.  

MAS:  L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys


Enguany també torna el Pratijoc, l’esdeveniment de lleure infantil organitzat en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat, que els darrers dos anys es va haver d’anul·lar a conseqüència de les mesures sanitàries. Els infants d’entre 3 i 11 anys podran participar en activitats, jocs i tallers, que enguany tindran com a eix conductor el fons marí. Tindrà lloc a l’Escola del Parc i estarà obert del 27 al 30 de desembre, de 16 a 20 h. D’altra banda, adreçada a adolescents i joves de 12 a 25 anys, s’organitza la Zona Jove d’Hivern, que ofereix activitats esportives, culturals i lúdiques.


Per Cap d’Any, acomiadarem 2022 amb activitats de cultura popular. El matí del 31 de desembre, la Federació d’entitats El Nus ens convida a seguir la cercavila de l’Home dels Nassos, que recorrerà els carrers de la ciutat. A mitjanit, a la plaça de la Vila, celebrarem les Campanades de Foc, amb Ball de Diables.

MAS:  Majors de 60 anys, col·lectius de risc i embarassades ja poden demanar cita per vacunar-se contra la grip i la covid


Un dels personatges més màgics del Nadal al Prat, l’Harshafa, tornarà a partir del 22 de desembre per fer participar els infants en l’Aventura Camarlenca i informar-los sobre els preparatius per l’arribada dels Mags d’Orient. Els equipament culturals (centres cívics, Biblioteca Antonio Martín i Pratijoc) acolliran les Fàbriques dels Regals, que estaran en ple funcionament a partir de la mateixa data. Enguany, els infants podran entregar les cartes amb els seus desitjos als Carters Reials o bé deixar-les a les bústies màgiques que trobaran punts diversos de la ciutat.


El dia 5 de gener, al Garatge Reial, descobrirem les carrosses renovades que faran servir els Mags d’Orient. Els infants podran ajudar a posar-les a punt per a la Cavalcada, que començarà a les 18:30 h i recuperarà el recorregut tradicional fins a pl. de la Vila. Abans de començar la Cavalcada, a les 17 h, Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts per autoritats i ciutadania a la pl. de Catalunya.


Es poden consultar totes les activitats de Nadal a elprat.cat/nadal.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorHoraris especials als mercats municipals durant el Nadal i festius
Artículo siguienteGairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres pre-pandèmia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí