Inicio Actualidad La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències...

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

dilluns, 28 novembre, 2022 – 15:00


El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar l’ús de tot tipus de violències envers les dones.


Després d’un mes, on es van dur a terme diferents activitats i accions per conscienciar i visibilitzar sobre aquesta xacra social, el passat divendres la ciutadania pratenca va sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a la violència masclista.


25N, ple d’activitats


Les escoles i instituts del Prat van participar activament de la jornada del 25N. Durant tot el mes de novembre l’alumnat pratenc va realitzar diferents dinàmiques i activitats que van quedar plasmades en creacions gràfiques i accions grupals que es van poder veure el mateix dia a les seves xarxes socials. Un exemple és aquesta publicació a Instagram de l’Escola Sant Jaume o aquesta altra de l’Escola Joan Maragall.


Un altre suport molt important va ser els dels diferents col·lectius i entitats de la ciutat, que van ser el gran altaveu del 25N gràcies a les accions que van preparar.


Aplecs ciutadans


La jornada va començar amb la 13a edició de la tradicional fotografia grupal “Fem un “click” per les dones”. Es va realitzar davant del mural feminista de l’Equipament Cívic Delta, on també es va fer una acció comunitària amb un esmorzar i diferents dinàmiques. Podeu veure les fotos al següent enllaç.


A la tarda, es van produir un tot un seguit d’activitats a la Plaça Catalunya que van donar pas a l’acte reivindicatiu del 25N.


Primerament, es va dur a terme la instal·lació de “Som dones assassinades. No som una estadística”. Una exposició visual liderada pel col·lectiu feminista @AlmaVioleta08820, amb el suport del Consell Municipal de Dones, en reconeixement a les 75 dones víctimes de la violència de gènere d’enguany.


També es va poder veure l’obra visual del col·lectiu Mujeres Maravillas amb diferents cartells que convidaven a reflexionar i visibilitzar les diferents violències masclistes.


A les 18:30 hores, es va donar el tret de sortida a l’acte reivindicatiu de la plaça Catalunya amb l’arribada de la pancarta col·lectiva del grup #EnFemení, del Centre Cívic Ribera Baixa.


A continuació, va començar l’obra de teatre que va ser el fil conductor de la trobada. Dirigida per Marina Mora i representada per Roberta Amat, Ariadna Izquierdo i Alba Mares juntament amb Vanesa Vigil, la representació va girar al voltant de la violència masclista exercida entre adolescents i joves.


L’acte va tenir un to reivindicatiu i ple de força, que va anar a més amb el parlament de la Regidora de Feminisme i LGTBI, Dolors Siles, després del seu reconeixement a les supervivents per violència masclista d’enguany i de posar de manifest la necessitat sensibilitzar i prevenir contra les violències masclistes.


L’aplec va cloure amb la colla castellera del Prat que va fer un pilar feminista sota el lema “volem aguantar castells, no el patriarcat“.


En el següent enllaç podeu veure les fotos de la jornada i en aquest altre enllaç el vídeo del Prat.TV.


Activitats restants


Avui, a les 19 h, al Centre Cívic Jardins de la Pau es realitzarà un taller sobre Autodefensa digital feminista una iniciació al món de l’autodefensa digital per conèixer eines i poder combatre aquest tipus de ciberviolències tant subtils com explícites a través de les xarxes socials i el telèfon mòbil.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEncesos els llums de Nadal als carrers del Prat
Artículo siguienteArriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí