Inicio Actualidad 30 de novembre, Dia Internacional de la Ciutat Educadora

30 de novembre, Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Dimarts és 30 de novembre, el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Una data que des de Cornellà també celebrem perquè la nostra ciutat té aquest reconeixement atorgat per l’AICE, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. El lema triat per aquest any any, que impulsa la celebració de totes les ciutats que en formen part, és La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”

Entre altres, manifesta el compromís de les ciutats per a unir esforços per promoure la pau, la convivència, la solidaritat i la inclusió. No hi ha cap dubte que els conflictes i la violència són amenaces que deterioren la vida individual i comunitària a les nostres ciutats. Les desigualtats socioeconòmiques i culturals es troben entre les causes principals d’aquesta violència, que atempta contra la llibertat de les persones i el seu benestar. Lluitar contra les desigualtats i generar oportunitats per a tothom és una alternativa per combatre-les i l’educació és una eina importantíssima, que ens permet transmetre valors essencials com ara la importància del respecte, la justícia social i el diàleg. 

Per això, posar en marxa polítiques públiques, programes i iniciatives ciutadanes que contribueixin a la igualtat d’oportunitats, que transmetin actituds i valors per a una bona convivència, que generin pensament crític, i que vetllin pel benestar i el desenvolupament de totes les persones és una aposta que fan les Ciutats Educadores, per transformar les cultures de violència en cultures de pau.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Cornellà darrerament ha posat en marxa la campanya Enfortir Cornellà per donar visibilitat a totes les iniciatives que s’impulsen a la ciutat des de diferents àmbits per enfortir la comunitat i construir un futur de progrés, centrada en tres eixos fonamentals: la convivència, el medi ambient i el benestar social.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAules d’estudi obertes a cada barri de la ciutat
Artículo siguienteL’encesa de llums dona inici a la campanya de Nadal a Cornellà
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí