Inicio Actualidad Divendres, la plaça Catalunya acollirà l’acte reivindicatiu del Dia Internacional per a...

Divendres, la plaça Catalunya acollirà l’acte reivindicatiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones

dimarts, 22 novembre, 2022 – 14:45


El proper divendres 25 de novembre, la nostra ciutat tornarà, un any més, a mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes de forma rotunda i contundent, a través de diferents accions i aplecs ciutadans.


Durant tot el dia es realitzaran diferents activitats, obertes a tota la ciutadania, repartides al llarg de la ciutat.


Click per les Dones


A les 13 h, es realitzarà al barri de Sant Cosme, davant de l’equipament Cívic Delta de Llobregat la tradicional fotografia grupal “Fem un “click” per les dones”.


Aquesta activitat pretén fer una trobada de la comunitat educativa, serveis, entitats i ciutadania per dur a terme la tradicional foto comunitària en rebuig contra les violències envers les dones.


Plaça Catalunya


A les 15 h, s’inaugurarà la instal·lació “Som assassinades. No som una estadística”. Una acció liderada pel col·lectiu feminista @AlmaVioleta08820, amb el suport del Consell Municipal de Dones, que mostrarà una exposició visual de les dones assassinades al llarg del any.


A partir de les 18:30 h, es durà a terme l’acte simbòlic de trobada ciutadana per commemorar a nivell local el 25N. Es representarà l’obra de teatre que girarà al voltant de la violència masclista exercida entre adolescents i joves, dirigida per Marina Mora i representada per Roberta Amat, Ariadna Izquierdo i Alba Mares juntament amb Vanesa Vigil.


L’acte estarà guarnit amb la pancarta elaborada fruit del procés participatiu #EnFemení, una activitat realitzada per diferents col·lectius de la ciutat.


Aquestes accions volen retre homenatge a les dones assassinades, visualitzar les violències masclistes i oferir un missatge d’esperança. L’acte es tancarà amb un pilar a càrrec de la Colla castellera.


Altres activitats


Avui, al Cèntric Espai Cultural a les 19 h, hi haurà el “Cicle de pensament Contemporani: Dilemes del feminisme” amb Clara Serra, filòsofa especialitzada en feminisme que posarà sobre la taula la necessitat de crear aliances transversals entre totes les vessants del feminisme.


El dimecres 23, a les 18:30 h, a Cases d’en Puig es durà a terme una altra acció a càrrec del col·lectiu @AlmaVioleta08820, també amb el suport del Consell Municipal de Dones que omplirà la ciutat de sabates vermelles, en el que serà el preludi del dia 25 de novembre.


El programa d’activitats del 25N continuarà fins el proper 28 de novembre. El podeu consultar al següent enllaç.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí