Inicio Actualidad Llences les escombraries al contenidor corresponent?

Llences les escombraries al contenidor corresponent?

Per complir els objectius mediambientals fixats per la Unió Europea, reciclar el 55% de tots els residus municipals el 2025 i evitar les possibles sancions, ens cal un gran esforç per part de tothom ja que estem en torn el 32%, molt lluny de la mitjana catana i dels objectius europeus.

Cornellà disposa de cinc tipus de contenidors al carrer per a les principals fraccions de residus: matèria orgànica, envasos lleugers, paper i cartró, vidre, i rebuig (o resta). La ciutat compta amb 1084 contenidors de residus de les diferents fraccions, ubicats en 153 punts. Darrerament s’han actualitzar tots els contenidors i s’ha canviat el sistema amb la finalitat d’adaptar la ciutat a les xifres europees, tot i que s’està procedint a revisar el seu funcionament fins a la implantació definitiva, amb targeta d’obertura.

Hem d’insistir en la importancia de dipositar els residus que generem diàriament de manera correcta, i a dins del contenidor corresponent. El cost mitjà anual dels serveis municipals de neteja i de recollida de residus se situa al voltant dels 10 milions d’euros. Per tot això, cal el compromís de tota la ciutadania per fer les coses millor.

Per què separem els residus?

Dipositar els residus correctament, augmenta la netedat de la via pública i possibilita que molts d’ells es puguin reciclar, contribuint a preservar el medi ambient i disminuint la despesa municipal en serveis i a les plantes de gestió de residus.

TOT COMENÇA PER TU!

 • Pensa que fer les coses bé és molt important
 • Pensa abans de comprar
 • Repara les coses i dóna’ls una segona vida
 • Minimitza l’ús d’envasos i bosses de plàstic
 • Fes regals immaterials
 • Intercanvia objectes, llibres i roba
 • No malbaratis el menjar
 • Separa correctament els residus
 • Procura organitzar un espai perquè et sigui més fàcil mantenir-los separats
 • Diposita cada residu al seu contenidor
 • Si tens dubtes, consulta la pàgina Cornellà Natura del web municipal o  www.residuonvas.cat 

- Te recomendamos -
Artículo anteriorAssistència multitudinària a la xerrada sobre l’Ictus
Artículo siguienteLa Carxofa Prat aterra per primera vegada al Fòrum Gastronòmic Barcelona 2022
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí