Inicio Actualidad El 3 de novembre, acte de commemoració pel 25è aniversari del Servei...

El 3 de novembre, acte de commemoració pel 25è aniversari del Servei de Mediació de l’Ajuntament

Esteu aquí

A l’any 1997, l’Ajuntament del Prat va ser un dels municipis pioners en posar en marxa aquest tipus servei a tot Catalunya i a l’Estat espanyol

dijous, 20 octubre, 2022 – 12:45


El Servei de Mediació de l’Ajuntament del Prat fa 25 anys i per aquest motiu el proper 3 de novembre, a les 10 h, el Cèntric Espai Cultural acollirà un acte commemoratiu per celebrar el seu aniversari.


L’acte comptarà amb una taula rodona que convidarà a reflexionar sobre la gestió positiva del conflicte, les pràctiques restauratives a l’àmbit local i els reptes de futur de la mediació.

MAS:  Torna el Taller Gran, l’espai per a la creació de projectes artístics per a persones majors de 55 anys


L’activitat estarà moderada pel Xavier Jiménez, responsable del Servei de Mediació del Prat entre els anys 1997 i 2018. A més, també participaran quatre professionals amb recorreguda experiència en diferents àmbits de la mediació:


  • Fàtima Ghailan, responsable del Servei de Mediació de Cunit

  • Robert Gimeno, exresponsable dels programes de Prevenció i Mediació Comunitària al Departament de Justícia de la Generalitat

  • Oscar Negredo, responsable del Servei de Mediació de l’Hospitalet de Llobregat

  • Mònica Albertí , mediadora i assessora del Departament d’Ensenyament de la Generalitat               


25 anys escoltant a la ciutadania


Durant la seva existència, el Servei de Mediació del Prat ha atès més de 4.000 casos, donant suport a més de 8.000 persones. Inicialment es van començar a atendre uns 70 casos anuals però després de la consolidació del servei, es va passar a atendre una mitjana entre 200 i 300 casos anuals.


Després de 25 anys es pot dir que El Prat és una ciutat mediadora ja que la major part dels casos arriben al servei, ho fan per iniciativa pròpia. Són les pròpies ciutadanes i ciutadans els que valoren el servei i l’incorporen com un recurs prioritari i preferent per gestionar els seus conflictes.

MAS:  Nova edició de Connexions, amb la mentida com a eix temàtic

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Mapa de l’Energia rep el Premi Espai de Connexió
Artículo siguienteLa Cantata 2023 convida a “canviar-ho tot”
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí