Inicio Actualidad La Guàrdia Urbana de Cornellà imposa més de 1.300 sancions a patinets

La Guàrdia Urbana de Cornellà imposa més de 1.300 sancions a patinets

L’any 2021, l’Ajuntament de Cornellà va modificar l’Ordenança Municipal de Vehicles i Vianants donat el creixement exponencial de l’utilització de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, principalment patinets, i d’acord amb el reial decret aprovat pel Govern Central. L’objectiu és regular la circulació d’aquests vehicles exclusivament per la calçada o pels carrils segregats, i vetllar tant per la seguretat dels conductors dels mateixos, com per la dels vianants. L’entrada en vigor de la nova normativa va estar acompanyada de diferents campanyes informatives per part d’agents cívics i la Guàrdia Urbana, encarregada de garantir el compliment del nou marc regulador.

Des de la seva implantació s’han portat a terme sancions per l’incompliment de diferents aspectes de la normativa. Segons dades de la Guàrdia Urbana, entre gener i setembre de 2022 s’han obert 1.320 expedients sancionadors contra Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), més del doble que durant tot l’any 2021.

D’aquestes 1320 sancions, el 65% s’han produït per anar sense casc homologat, el 10% per circular per la vorera, el 9% per transportar més d’una persona, el 6% per conduir de forma negligent i la resta, en menor percentatge, per conduir utilitzant el telèfon mòbil, no respectar el semàfor vermell, o portar cascos o auriculars, entre d’altres. És significatiu remarcar, que a l’any 2020 les sancions més nombroses tenien a veure amb la circulació en patinets de més d’una persona i per conducció negligent.

Vetllar per la seguretat i el compliment de la normativa

Aquests vehicles, com patinets o bicicletes elèctriques, plataformes amb rodes, ginys sense motor o cicles, són especialment sostenibles i en els darrers anys, Cornellà i altres ciutats metropolitanes han experimentat un augment de la seva presència als carrers com a forma habitual de desplaçaments unipersonals entre la ciutadania. Tot i els beneficis que els VMP aporten a les ciutats -no contaminen, eviten caravanes i no ocupen gaire espai a l’hora de ser aparcats-, poden arribar a provocar problemes de convivència. Per aquest motiu i amb l’objectiu de corregir conductes, l’ajuntament intensifica la presència d’agents de la guàrdia urbana als carrers amb més circulació de VMP així com al voltant dels centres educatius i instituts.

LLEGEIX LA NOTA DE PREMSA COMPLETA


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí