Inicio Actualidad Aquest octubre, Cornellà es mou per la salut mental

Aquest octubre, Cornellà es mou per la salut mental

Per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, durant tot el mes d’octubre a Cornellà de Llobregat s’estan portant a terme diferents activitats, xerrades, tallers, cinefòrums, accions al carrer, etc, organitzats per l’Ajuntament de Cornellà i diverses entitats d’aquest àmbit, entre elles: Club Social Espai 3, Espai Situa’t Baix Llobregat, Associació de Familiars Salut Mental Baix Llobregat i Xarxa Joves de Cornellà.

Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. El seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció. Enguany, amb el lema “Fer de la salut mental i el benestar per a tots una prioritat mundial“, la campanya internacional se centra en la necessitat de sumar esforços per revertir els efectes que els esdeveniments dels darrers anys, com ara la pandèmia de la COVID-19, els conflictes bèl·lics i l’emergència climàtica, han tingut en el benestar emocional de la població, i destaca també la importància de dur a terme intervencions preventives. 

Al nostre territori i amb motiu d’aquesta celebració, la federació Salut Mental Catalunya vol posar en valor la tasca del moviment associatiu per la salut mental sota la consigna “Som comunitat, fem salut mental”.

AGENDA

Dijous 20, 17 h. Xerrada: “Espai situa’t, servei de consulta i assessorament en salut mental”. Centre cívic Sant Ildefons. Organitza: Activa’t x la salut mental / 19 h. Teatre: “2º segunda” a càrrec de AGT Imagina. Sala Padró. Organitza: Associació Salut Mental Baix Llobregat /
Divendres 21, 19 h. Lectura dramatitzada: “La locura de crear”. A càrrec de l’actor, cantant i periodista Joaquin Daniel. Biblioteca Teresa Pàmies. Organitza: Xarxa Biblioteques de Cornellà /
Dimarts 25, 11 h. Acció als carrers: ¿Cómo te encuentras hoy?. A càrrec de Romina Santellán referent del Xarxa Joves. Davant de la Bilioteca Marta Mata. Organitza: Xarxa Joves Cornellà /
Dimecres 26, 17 h. Xerrada: “El dolor invisible, relatos de vida en salud mental”. A càrrec dels activistes Rosa García i Miguel Á. Pérez. Biblioteca Sant Ildefons. Organitza: Club Social Espai 3 /
Dijous 27, 18 h. Xerrada:”Prevenció del suïcidi” A càrrec de Carles Alastuey, vicepresident de l’Associació Després del Suïcidi- Associació de Supervivents. Auditori Biblioteca Sant Ildefons. Organitza: Club Social Espai 3 /


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí