Inicio Actualidad Nou servei de passejades en bici per a la gent gran

Nou servei de passejades en bici per a la gent gran

L’Ajuntament de Cornellà s’afegeix a la iniciativa “En Bici Sense Edat” una proposta amb especial èmfasi a la inclusió social del col·lectiu de la gent gran, ja que considera que tota persona té dret a gaudir del vent en la cara. La Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents de Cornellà ha signat l’acord amb l’entitat promotora per al desplegament del projecte a la ciutat. 
Ja disposem del primer tricicle i d’una bicicleta elèctrica de suport. Les passejades es fan en un tricicle especialment adapatat per l’activitat, amb velocitat reduïda i per entorns amables i favorables a la interacció amb altres persones al carrer, són un mitjà ideal perquè la gent gran pugui retrobar-se amb els veïns, comerciants i habitants dels seus barris. També hi ha la possibilitat que familiars o amics acompanyin la passejada i puguin així compartir l’experiència. 

MAS:  Horaris i serveis especials per Tots Sants

Les persones conductores dels tricicles són persones voluntàries que s’apunten al programa per la motivació de donar el seu temps per acompanyar a la gent gran. S’ha de crear una xarxa de voluntariat format per determinar la capacitat d’oferta del programa que en un comenáment s’oferirà a residències, centres de dia, centres d’atenció a persones amb mancances de mobilitat (EEE Virolai, p.e.) i persones que individualment demanin participar.

OBJECTIUS DEL PROJECTE

• La millora de la qualitat de vida de les persones grans i persones amb discapacitat o diversitat funcional a partir de la millora de la seva mobilitat.
• La promoció de l’envelliment saludable.
• Oferir a la ciutadania en general una activitat de voluntariat innovadora, saludable i sostenible.
• Donar visibilitat al col·lectiu de la gent gran i fer-lo partícip de diverses activitats de la ciutat.
• La creació de noves relacions inter-generacionals que puguin garantir la transmissió d’històries i coneixements de persones grans a persones joves.

MAS:  Planes en Navidad: Cuándo es la cabalgata de Papa Noel en Baix Llobregat

Aquest programa segueix els lineaments del programa internacional “Cycling Without Age” que des de 2012 s’ha consolidat com una pràctica d’èxit arreu del món i està present en 52 països arreu del món, a més de 2.700 localitats: https://enbicisenseedat.cat/

Per a més informació contacta amb la Fundació: T. 933 750 010 // info@dependents.cat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMajors de 60 anys, col·lectius de risc i embarassades ja poden demanar cita per vacunar-se contra la grip i la covid
Artículo siguienteConscienciació contra el càncer de mama a Cornellà
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí