Inicio Actualidad Nou servei de passejades en bici per a la gent gran

Nou servei de passejades en bici per a la gent gran

L’Ajuntament de Cornellà s’afegeix a la iniciativa “En Bici Sense Edat” una proposta amb especial èmfasi a la inclusió social del col·lectiu de la gent gran, ja que considera que tota persona té dret a gaudir del vent en la cara. La Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents de Cornellà ha signat l’acord amb l’entitat promotora per al desplegament del projecte a la ciutat. 
Ja disposem del primer tricicle i d’una bicicleta elèctrica de suport. Les passejades es fan en un tricicle especialment adapatat per l’activitat, amb velocitat reduïda i per entorns amables i favorables a la interacció amb altres persones al carrer, són un mitjà ideal perquè la gent gran pugui retrobar-se amb els veïns, comerciants i habitants dels seus barris. També hi ha la possibilitat que familiars o amics acompanyin la passejada i puguin així compartir l’experiència. 

Les persones conductores dels tricicles són persones voluntàries que s’apunten al programa per la motivació de donar el seu temps per acompanyar a la gent gran. S’ha de crear una xarxa de voluntariat format per determinar la capacitat d’oferta del programa que en un comenáment s’oferirà a residències, centres de dia, centres d’atenció a persones amb mancances de mobilitat (EEE Virolai, p.e.) i persones que individualment demanin participar.

OBJECTIUS DEL PROJECTE

• La millora de la qualitat de vida de les persones grans i persones amb discapacitat o diversitat funcional a partir de la millora de la seva mobilitat.
• La promoció de l’envelliment saludable.
• Oferir a la ciutadania en general una activitat de voluntariat innovadora, saludable i sostenible.
• Donar visibilitat al col·lectiu de la gent gran i fer-lo partícip de diverses activitats de la ciutat.
• La creació de noves relacions inter-generacionals que puguin garantir la transmissió d’històries i coneixements de persones grans a persones joves.

Aquest programa segueix els lineaments del programa internacional “Cycling Without Age” que des de 2012 s’ha consolidat com una pràctica d’èxit arreu del món i està present en 52 països arreu del món, a més de 2.700 localitats: https://enbicisenseedat.cat/

Per a més informació contacta amb la Fundació: T. 933 750 010 // info@dependents.cat


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí