Inicio Actualidad Aquest mes d’octubre pots donar sang al Prat i ajudar a revertir...

Aquest mes d’octubre pots donar sang al Prat i ajudar a revertir el baix nivell de reserves actual

Esteu aquí

Durant tot el dia d’avui, es poden fer donacions de sang a les instal·lacions de l’aeroport i el dilluns 31 d’octubre es podrà fer al CEM Estruch

dimarts, 11 octubre, 2022 – 12:30


Aquest mes d’octubre, es pot donar sang al Prat de Llobregat per contribuir a revertir el baix nivell de reserves amb què compta el BST (Banc de Sang i Teixits) en l’actualitat.


Avui mateix, dimarts 11 d’octubre, l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat acull una campanya de donació de sang a la Terminal T1 (planta zero, al costat de l’aparcament del mòdul A), de 10 a 14 i de 17 a 21 h.

MAS:  Vuit startups seleccionades per participar en la nova convocatòria del programa d’incubació Cornellà Open Future


A més, el dilluns 31 d’octubre, el BST també habilitarà un punt de donació de sang al Centre Esportiu Municipal (CEM) Estruch (Avinguda del Pare Andreu de Palma, 9) entre les 17 i les 21 h.


Avui, hi ha poc més de 3.800 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Això significa que actualment hi ha sang per cobrir necessitats dels propers 4 dies, quan l’òptim és disposar-ne per a 8 dies.  Els grups sanguinis amb unes reserves més baixes són l’A- i el 0-.


Poc més de 20.000 persones han donat sang al setembre, un dels mesos amb menys donacions a Catalunya. Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions. En aquest context, el BST anima totes les persones que es trobin en bon estat de salut a donar sang.

MAS:  Noves formacions per a entitats i voluntariat durant el primer trimestre del 2023


Qui pot donar sang?


De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:


– Tingui entre 18 i 70 anys


– Pesi 50 quilos o més


– En cas de ser dona, que no estigui embarassada


Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl #4Raons a punt per celebrar la seva edició més electrònica i carregada de talent local
Artículo siguienteMajors de 60 anys, col·lectius de risc i embarassades ja poden demanar cita per vacunar-se contra la grip i la covid
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí