Inicio Actualidad Demà, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

Demà, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

divendres, 30 setembre, 2022 – 13:30


L’1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Grans. Una commemoració que pretén reivindicar la plena ciutadania de la gent gran i posar en valor la vellesa com un patrimoni col·lectiu d’experiència i trajectòria vital, que sigui la base per a la construcció d’una societat respectuosa, igualitària i de pau.


Per aquest motiu, l’Ajuntament del Prat i el Programa Municipal d’Envelliment actiu i autonomia personal es suma al manifest que ha fet públic el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat i que enguany pretén posar en valor la capacitat de les dones grans per afrontar amb èxit tot tipus de situacions desfavorables, a través de l’adaptació i la reinvenció personal.


Podeu llegir el manifest al següent enllaç.


Una gent gran activa i amb veu pròpia


El Prat és una ciutat compromesa amb la gent gran i des de fa molt anys té en marxa diferents programes i recursos per cuidar-la. Un exemple és el Programa de Lleure de la Gent Gran, que té per objectiu promocionar la vida activa i saludable amb una gran oferta de tallers i activitats. L’edició de tardor d’aquestes activitats començarà el proper dilluns 3 d’octubre.


També està en marxa l’estada de vacances, una iniciativa on un grup de gent gran del Prat passarà quatre dies a la població de Peñíscola per gaudir de diferents activitats de lleure.


Per altra banda, des de l’any passat ha tornat la revista Viure +. Un publicació feta per gent gran voluntària de la ciutat que tracta temes que són d’interès pel col·lectiu a través de: notícies, reportatges i bústies d’opinió.


Més informació


Podeu consultar tots els projectes que s’estan duen a terme a la ciutat i que involucren a la nostra gent gran aquí.


Per a més informació us podeu adreçar al Punt de la Gent Gran (De dilluns a divendres, de 9 a 13h), situat a Cases d’en Puig (Pl. Agricultura, 4); enviant un correu electrònic a gentgran@elprat.cat; o bé trucant al telèfon 93 379 00 50.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Policia local del Prat denuncia els autors d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària
Artículo siguienteUN RESUM DEL DARRER MES DE SETEMBRE, A CORNELLÀ EN TITULARS
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí