Inicio Actualidad Acaba una llarga Festa Major, que s’ha fet curta!

Acaba una llarga Festa Major, que s’ha fet curta!

Esteu aquí

Cinc dies de festa plens de cultura popular, circ i propostes musicals han omplert els carrers de la ciutat.

dilluns, 26 setembre, 2022 – 21:15


Els dilluns de Festa Major sempre tenen aquest nostàlgic i típic regust dels diumenges a la tarda. Aquest any han estat cinc dies intensos de festa, però ni la pluja ha aconseguit apagar la flama de la il·lusió entre els pratencs i pratenques que tenien moltes ganes de tornar a gaudir-la. Tots i totes han agafat amb moltes ganes els darrers concerts i propostes de la jornada.


Les famílies més matineres han passejat fins al pati de L’Artesà per volar fins a la Lluna amb la proposta de circ Fly Me to the Moon, de la Cia. Leandre Clown. També han pogut participar de l’instal·lació interactiva Micro-Shakespeare, on han pogut ser espectadors i intèrprets de les obres de Shakespeare dins una petita capsa de teatre.

MAS:  L’Ajuntament presenta la primera memòria municipal


Cap al migdia, qui s’ha apropat fins al Fondo d’en Peixo han vist un parc ple que ha retrocedit fins al Prat dels als anys 80 gràcies al grup EXTRA. L’escenari s’ha convertit en una festa d’amics amb la participació de Diables del Prat, The Gospel Prat Project, Pigmy, Arturo, Jonathan Zuriaga i altres músics de la ciutat. Un concert pler de rock i pop 100% potablava, que ha acabat amb un dels clàssics del grup: Isabel.


La tarda ha començat a La Cirquera, amb  les postures i acrobàcies impossibles de l’espectacle de circ Sopla, de la Cia. Truca Circus, que ha portat l’esperit més festiu a la plaça Sant Jordi.


I amb més confeti, música, drag i vivències hem continuat al Fondo d’en Peixo amb el concert de Las Marikarmen i la seva divertida proposta, nodrida de transfeminisme i queer.

MAS:  L'Ajuntament ofereix un servei gratuït de recollida de mobles i voluminosos porta a porta

Al vespre ha arribat el torn del Gospel. La plaça de la Vila s’ha transformat en el New Orleans dels anys 30 per rebre les actuacions de The Gospel Prat Projecte i The Messengers. Els locals han ofert un petit concert davant d’una plaça plena a besar i que han gaudit a rabiar. A continuació, The Messengers han presentat el seu darrer espectacle: Dance! Una proposta plena d’energia i sonoritat que fa un viatge pels grans èxits del segell Motown, actualitzant temes tan coneguts com What’s going on o Lovely day. Al final, les dues formacions han interpretat plegats Celebration per acabar el concert amb el públic dempeus.


L’última proposta musical de la Festa Major d’aquest any l’han protagonitzat Marcel i Júlia. L’excantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara, i la seva companya de viatge, Júlia Arrey  han portat fins al Fondo d’en Peixo una proposta tant alegre com constructiva.

MAS:  El Prat referma el seu compromís contra les violències masclistes abans del 25N


I, com sempre, toca acomiadar-se de la Festa Major amb el Castell de Focs, que han omplert el cel amb focs d’artifici disparats des de diferents punts de la ciutat. Aquest ha estat l’emotiu i simbòlic punt final a una Festa Major més llarga que mai, que, tot i això, s’ha fet curta.


Això s’acaba, però tenim una bona notícia: ens retrobem l’any vinent! I comencem a preparar la propera Festa Major amb una petita enquesta d’opinió on pots valorar diferents aspectes de la festa. Participa-hi, només seran dos minuts!


Només ens queda dir una cosa: VISCA LA FESTA MAJOR!


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà se suma a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible
Artículo siguienteL’Artesà, una nova temporada compromesa i carregada de sorpreses
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí