Inicio Actualidad Gegants, tronades, artesania i estils musicals diferents durant el diumenge de Festa...

Gegants, tronades, artesania i estils musicals diferents durant el diumenge de Festa Major!

Trobada Gegantera de Festa Major

diumenge, 25 setembre, 2022 – 23:00


Les traques i tambors de les matinades de foc amb Diables del Prat, Ball de Diables i Trabucaires del Prat han donat el toc d’inici al diumenge de Festa Major. Les tres colles han començat la cercavila des de tres punts diferents del Prat, per despertar i avisar a tothom que la començava una jornada plena de propostes culturals per a grans i petits.


Tot seguit, la plaça de la Vila ha estat el punt de trobada de la XXXV Trobada Gegantera: gegants, gegantes i capgrossos han anat arribant a la plaça i els més petits han pogut veure de ben a prop totes les figures i saludar a la Griselda, la Paulina i l’Eulàlia, protagonistes del cartell d’enguany de Festa Major. A mig matí ha començat la cercavila pels carrers de la ciutat i les colles participants, locals i convidades, han desfilat fins a arribar al parc Fondo d’en Peixo on han fet els millors i lluïments.

MAS:  ÚLTIMA HORA | Tragedia catalana: fallece un hombre tras un accidente en la LP-2015 y precipitarse a un canal en Bellpuig


L’artesania i la creació “fet a mà” han sortit al carrer, un any més, per celebrar L’Aparador. Amb més de 1.000 visitants, l’esdeveniment ha omplert durant tot el dia els jardins de Joan Salvat Papasseit amb divuit parades de creacions úniques, cinc tallers de diferents tècniques artesanals, i un espai de pràctica dinamitzat per les participants dels grups de pràctica “Fet a Mà” del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.


Les arts en viu també han tingut el seu protagonisme durant aquest matí de Festa Major, amb propostes dirigides a diferents públics. En primer lloc, el Teatre Kaddish ha realitzat un Vermut tastet on el públic ha pogut experimentar amb la improvisació, el moviment corporal i les lectures dramatitzades. La canalla també s’ho ha passat d’allò més bé amb el concert de Reggae per xics, amb el grup The Penguins i el seu Quadern de Bitàcola, al CEM Julio Méndez. I son cubà ha omplert l’escenari del parc Fondo d’en Peixo amb l’actuació de Lo Promiscuo del Son.

MAS:  Transformació del carrer Bonestar en un passeig per als vianants


Ja a la tarda, la música ha omplert els diferents espais de Festa Major. La Unió Filharmònica del Prat ha ofert el seu tradicional concert de Festa Major, amb peces conegudes de Pérez Prado com Mambo Jambo o Mambo n5, els clàssics My way Amapola i acabant, com ja és un clàssic, interpretant la sardana de la Festa Major.


Al Fondo d’en Peixo, han pujat a l’escenari Los Hermanos Cubero. Aquests duo amb un estil molt personal, que recupera sons i músiques tradicionals, però amb una revisió actual, han fet gaudir al públic. A continuació, un dels moments esperats del dia: l’actuació de Pigmy. Amb el seu so acústic i delicat, han ofert un concert màgic, instruments com el llaüt o la flauta de bec, i amb un públic entregat. Amb l’acompanyament d’Alondra Betley en alguns dels temes, ha estat un d’aquells concerts per guardar en el record.


La segona sessió de La Cirquera, amb “De tu a tu”, de la Cia Mur, ha tornat a omplir les grades a la pl. Sant Jordi. Un espectacle inclusiu, amb artistes amb diversitat funcional i intelectual i que ha meravellat als assistents amb les seves acrobàcies amb rodes, malabars, equilibris…

MAS:  A l’estiu, viu la natura al Prat!


La nit començava a la pl. Louis Braille amb els lluentons, el glamur i la reivindicació de Glòria Ribera i el seu espectacle Parné!, una barreja entre cabaret i revista i sobretot, amb molt d’humor. I al Julio Mendez el públic s’ha entregat als clàssics de Raffaella Carrá amb l’espectacle tribut Hola Raffaella!. Cançons que van marcar una època i els assistents han cantat sense parar: Para hacer bien el amor, Qué dolor, Fiesta, Rumore...


La jornada acaba al parc Fondo d’en Peixo on ja comença a sonar Sergi Shine i Marco Sonoro amb MambO!. El Prat ha estat el lloc on acomiadaven la gira d’un xou de percussió i DJ amb música plena d’alegria, que no ha deixat que el públic parés de ballar.


Demà últim dia de Festa Major però amb un munt de propostes per gaudir encara de la festa! Visca la #fmelprat!


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEstils de música diversos i per a tots els públics la nit de dissabte de Festa Major
Artículo siguienteExposició “Enfortir Cornellà”, una mirada als projectes de futur
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí