Inicio Actualidad L’Ajuntament lamenta profundament les ferides de quatre gats després d’una crema controlada...

L’Ajuntament lamenta profundament les ferides de quatre gats després d’una crema controlada al Prat i ja els està oferint l’atenció que necessiten

Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat també vol puntualitzar i corregir algunes inexactituds i informacions errònies que està difonent un regidor de Ciutadans i que ha recollit FAADA en un comunicat sense el necessari contrast amb el personal tècnic municipal

divendres, 9 setembre, 2022 – 14:30


Mitjançant aquest comunicat, l’Ajuntament del Prat vol expressar que lamenta profundament les ferides de quatre gats després d’una crema controlada al municipi. L’Ajuntament també està proporcionant als gats tota l’atenció que requereixen per recuperar-se de les lesions sofertes.


A propòsit dels fets ocorreguts, l’Ajuntament del Prat també vol puntualitzar i corregir algunes inexactituds i informacions errònies que està difonent un regidor de Ciutadans del Prat i que ha recollit FAADA en un comunicat sense el necessari contrast amb el personal tècnic municipal.


En primer lloc, l’Ajuntament vol aclarir que  no va organitzar aquesta crema controlada, com erròniament s’ha difós. Aquesta acció va ser planejada per Bombers de la Generalitat i es va realitzar en terrenys d’Aena. Va ser una mesura presa davant de l’elevadíssim risc d’incendi d’aquest estiu. El seu objectiu, assolit, va ser evitar justament que es produís un incendi descontrolat que hagués suposat un risc molt major per a la integritat tant de les persones com dels animals, inclosos el centenar llarg de gats que habiten a la zona.


En segon lloc, l’Ajuntament vol precisar que va cooperar en tot moment amb els Bombers i va atendre els seus requeriments, per tal d’ajudar al fet que la crema controlada es fes amb seguretat. Entre d’altres qüestions, es va garantir la seguretat de la colònia controlada de gats que hi ha a la zona. Es van prendre les mesures de prevenció i protecció possibles per afectar els gats el menys possible i, en l’organització del dispositiu amb aquesta finalitat, van col·laborar, no només personal tècnic de Bombers i de l’Ajuntament, sinó també persones voluntàries que tenen cura de la colònia de gats. La valoració d’aquestes persones voluntàries, feta pública a les xarxes socials, es va manifestar amb opcions com “hace días que venimos tomando medidas para alejar a los gatos de la zona”, “la actuación de los Bomberos ha sido impecable” o “se han preocupado  muchísimo en que el módulo saliera ileso de las llamas”. Prova d’això és que no es va haver de lamentar cap ferida entre el centenar llarg de gats que habiten a la zona.


En tercer lloc, cal matisar que, amb posterioritat a la crema controlada, sí que es van registrar ferides en quatre exemplars d’aquests més de cent gats que habiten a la zona. El motiu de les ferides és que els quatre animals van accedir a la zona cremada quan encara estava calenta, cosa que els va provocar cremades a les potes. Novament, la funció de l’Ajuntament ha estat tenir cura dels gats i atendre’ls de la millora manera possible. Actualment, un dels gats encara resta sota atenció veterinària, que s’encarrega de garantir el consistori.


Des de l’Ajuntament, es lamenta que els gats hagin patit ferides, que s’han produït per causes alienes a l’Ajuntament, que en tot cas és qui està atenent els animals.


Així mateix, el consistori lamenta la manca de pulcritud de FAADA  a l’hora de contrastar la informació rebuda per part d’un regidor de Ciutadans i reitera la seva disposició a atendre l’entitat i facilitar tota la informació que requereixi, de la mateixa manera que es va facilitar al ple municipal de dimecres 7 de setembre, quan es va requerir. L’Ajuntament considera que un objectiu tan important com la defensa dels drets i del benestar animal requereix una tasca rigorosa i que defugi l’alarmisme i la difusió d’informacions errònies.


Per acabar, l’Ajuntament del Prat reitera que ha estat sempre sensible amb el benestar animal i gestiona des de fa molts anys colònies controlades de gats, actualment 5 amb més de 300 gats,  que manté amb actuacions d’esterilització, desparasitació i alimentació, per a la qual cosa compta amb el suport de personal de Tesiprat i  d’un grup de persones col·laboradores i aplica el sistema CER, de Captura esterilització i reintroducció.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNova convocatòria d’ajuts a la contractació per a les empreses i per a les persones a l’atur que vulguin emprendre
Artículo siguienteMurals per donar vida als edificis
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí