Inicio Actualidad Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu...

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Esteu aquí

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre a anar amb catamarà, patí català, planxa de vela o practicar surf o caiac) i de bàsquet

Casal d’estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d’en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 – 10:45


Prop de 3.600 infants i joves han participat en les activitats i casals d’estiu del Prat durant el mes de juliol. Diverses entitats de la ciutat han organitzat aquest estiu, amb el suport de l’Ajuntament, una quarantena d’activitats, casals i campus d’estiu de diferents tipus, vinculats a l’esport, l’art, la cultura o el lleure, alguns dels quals estan adaptats a les necessitats d’infants amb diversitat funcional. 


El nombre d’inscripcions és superior al de participants, ja que cada nen i nena es pot apuntar a una o més activitats.  En total, durant el mes de juliol, s’han registrat fins a 10.482 inscripcions, majoritàriament en activitats esportives (7.320), però també vinculades a diferents propostes educatives (1.776), de lleure (1.047) o culturals (339).Entre els infants i joves que hi han participat,  la gran majoria (90%) són menors de 12 anys i predominen lleugerament els nens (56% del total) sobre les nenes (44%).


Algunes activitats d’estiu, nàutiques i de bàsquet, continuen a l’agost


Si bé la major part d’activitats d’estiu es concentren el mes de juliol, algunes d’elles, sobretot d’esports nàutics i de bàsquet, continuaran tot l’agost.  Al Centre Municipal de Vela, seguiran els campus i casals nàutics per aprendre a anar amb catamarà, patí català i planxa de vela o practicar surf i caiac, de l’1 d’agost al 2 de setembre. Durant aquest mateix període, seguiran les activitats d’estiu del Bàsquet Pratenc i del Club de Bàsquet Prat, als CEM Sagnier i Estruch, respectivament.


A més, fins al proper divendres 5 d’agost, seguiran les activitats de lleure de l’AFA de les escoles Ramon Llull i Galileu Galilei i del club Pàdel Barcelona-situat al terme municipal del Prat- i es continuarà el campament El Globus a Queralbs, que es van iniciar dissabte passat. Així mateix, fins al 8 d’agost, es fan les colònies per a infants amb diversitat funcional de Disprat Lleure a Sant Pere de Torelló.


Creixen un 12% els ajuts municipals per inscriure’s a les activitats d’estiu


Per facilitar l’accés a les activitats d’estiu en igualtat d’oportunitats, l’Ajuntament del Prat concedeix ajuts a les famílies per finançar-ne el cost. Concretament, aquest 2022, ha invertit 232.000 euros amb aquesta finalitat, un 12% més que l’estiu de l’any passat.  


Una oferta variada: activitats d’estiu esportives, culturals i de lleure


Des que va finalitzar el curs escolar a finals de juny, s’han fet al Prat activitats de diversa índole. Entre les activitats culturals, cal destacar el campus d’arts en viu, de creació interdisciplinària (de música, teatre i dansa), organitzat per La Capsa i el Teatre L’Artesà amb professorat de l’Escola d’Arts en Viu de la ciutat.


En l’àmbit esportiu, a més dels campus i casals nàutics i de bàsquet, s’han fet activitats de moltes altres disciplines (futbol, gimnàstica rítmica, patinatge, natació, atletisme, triatló, pàdel, cursets de natació per a nadons, casals per a joves per fer un tast de diferents activitats de fitness, etc.).


Quant a les activitats de lleure, s’ha organitzat un ampli ventall de propostes, carregades d’idees originals i innovadores. Per exemple, s’han fet activitats on els infants han viatjat en el temps, per descobrir com es vivia en èpoques passades i imaginar-se com es farà en el futur, o d’altres on han entrat en contacte amb d’altres cultures i han après de forma lúdica les característiques i costums d’altres països. En alguns d’ells, també s’ha conjugat l’aprenentatge de l’anglès amb activitats lúdiques, per exemple amb jocs de detectius en aquest idioma.


Inscripcions obertes a activitats amb places disponibles durant l’agost


Les inscripcions a les activitats amb places disponibles segueixen obertes durant tot l’estiu i es poden fer fins a les 14h del dijous anterior a la setmana en què comenci l’activitat a través del web https://www.elprat.cat/activitats-destiu-al-prat.


Així doncs, durant l’agost, seguirà obert el període d’inscripció per a les activitats nàutiques i de bàsquet sempre que hi restin places lliures.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorRefugis climàtics i altres mesures per protegir-se de la calor
Artículo siguienteConsells davant de la pujada de les temperatures
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí