Inicio Actualidad Refugis climàtics i altres mesures per protegir-se de la calor

Refugis climàtics i altres mesures per protegir-se de la calor

La ciutat es prepara per passar l’estiu, una època de l’any que ja ha començat amb unes temperatures prou elevades. Per evitar la xafogor i els cops de calor, hi ha diferents opcions a Cornellà que permeten gaudir d’aquesta estació de la manera més fresca possible. Les piscines exteriors, els parcs i els refugis climàtics són opcions que permeten rebaixar la sensació de calor.

Un dels col·lectius que més preocupa són les persones grans i per això, l’Ajuntament, en coordinació amb la Creu Roja, ha posat en marxa, un any més, la campanya ‘Cop de Calor’ amb la qual s’atendrà telefònicament i es farà seguiment al voltant de 4.700 persones grans o que viuen soles en situació de vulnerabilitat, oferint consells i pautes per evitar els efectes de la calor. Els educadors cívics també alerten durant l’estiu les persones que passegen per la ciutat.

Refugis climàtics exteriors i interiors

L’any passat es van senyalitzar els espais exteriors més adients per fer front a les altes temperatures al parc del Canal de la Infanta, el parc de Can Mercader i el parc de Rosa Sensat. Per a la tria, s’ha tingut en compte la presència destacada d’arbres i altra vegetació, accés a fonts i punts d’aigua, elements que generen ombres com tendals i pèrgoles. Aquests factors esmorteeixen les temperatures i generen espais frescos.

Aquest any s’hi han afegit els refugis interiors, espais climatitzats que presenten unes condicions de temperatura regulades per assegurar el confort climàtic a les persones usuàries. S’han habilitat espais a les cinc biblioteques municipals perquè puguin donar aquest servei a la població més vulnerables, infants i gent gran. Tres d’elles són obertes cada tarda, de dilluns a divendres, durant el mes d’agost: biblioteca Central, biblioteca Marta Mata i biblioteca Sant Ildefons.

Més informació al web de l’AMB

 

Consells davant l’augment de les temperatures:
• Evita fer exercici en les hores de més calor
• Tria aliments frescos i hidrata’t sovint
• Al carrer utilitza barret o gorra i roba lleugera i de colors clars
• Fes que els infants i la gent gran beguin aigua sovint
• A casa, durant el dia, tanca les finestres on toca més el sol
• Si ets al carrer, procura caminar per l’ombra o estar sota un para-sol


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDispositiu especial de seguretat per a les vacances d’estiu
Artículo siguienteUns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí