Inicio Actualidad L’Illa de la lectura 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

L’Illa de la lectura 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

Esteu aquí

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb la seva proposta lúdica d’estiu

dimecres, 3 agost, 2022 – 10:00


Durant el mes de juliol s’ha tornat a realitzar  a la biblioteca l’activitat que tant èxit va tenir l’any passat: L’Illa de la lectura.


Aquest any s’ha fet els dimarts i els dijous de 17:30 h a 19:30 h, i estava oberta a infants entre 7 i 12 anys. Han estat un total  8 sessions, amb un gran èxit de participació amb 25 infants inscrits. La mitja d’assistència a cada activitat ha estat de 18 nenes i nens que han après a interpretar la lectura i a treballar en equip per assolir els objectius de cada sessió.


 


Dinàmiques


Les dinàmiques proposades han barrejat la lectura amb activitats lúdiques per tal de fer engrescadora la vivència. Aquesta experiència ajuda a millorar la comprensió textual i visual i també a augmentar la seva cultura literària per així créixer com a lectors.


Un dels títols que s’han treballat és Els dos llops, on un avi indi explica a la seva néta que tots tenim dos llops dins (la ira i la calma) i que depèn d’allò que fem alimentem un o un altre. Aquesta llegenda que ens ha fet reflexionar sobre aquells sentiments que tots tenim a dins i que de vegades no sabem gestionar. Una estripada de papers els ha ajudat a desfogar la ràbia i després, transformant aquests bocins en una obra de collage, connectar amb la calma i gestionar aquesta frustració.


El llibre El bastón azul y la caja azul ens va fer viatjar cap a l’ambigüitat i la reflexió poètica, on la imaginació infantil ens portà fins a un final obert. Una caixa blava amb un bastó guardat a la Biblioteca custodien els secrets dels participants de la sessió.


Les sessions han estat portades per la coordinadora de Lecxit i per la tècnica auxiliar de la Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín


El Llibre dels Mil Desitjos de la Biblioteca recull el conte que els participants van escriure col·laborativament  el darrer dia i espera continuar omplint fulls en futures experiències.


Així que si us ha engrescat, estigueu atents, perquè s’està cuinant una nova edició de L’illa de la lectura a partir de tardor.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorConsells davant de la pujada de les temperatures
Artículo siguienteJa pots comprar les entrades per a una tardor de cultura: teatre, música, i espectacles familiars!
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí