Inicio Actualidad La Nit en Dansa presenta “Cossos presents” a Jardins de la Pau

La Nit en Dansa presenta “Cossos presents” a Jardins de la Pau

Esteu aquí

Aquest procés comunitari de creació culmina amb la presentació d’un espectacle de dansa al carrer

dimarts, 19 juliol, 2022 – 12:00


El passat divendres 15 de juliol, es va presentar el resultat del projecte La Nit en Dansa 2022, un procés de creació escènica col·lectiva al voltant del món de la dansa i l’expressió corporal. Durant el transcurs del procés, s’ha treballat a través d’una metodologia de creació artística, on la premissa fonamental ha estat el desenvolupament de les capacitats creatives de totes les persones participants.


Aquest projecte que es treballa a partir de la dansa, un llenguatge més de la conglomeració de les arts escèniques, constitueix una manifestació sociocultural i artística. La Nit en Dansa es caracteritza pels processos de creació col·lectiva i comunitaris, el producte final és el fruit de la creació del grup, resultat de la col·laboració i suma de les inquietuds de totes les persones  participants.


 


Més d’una quinzena de persones han participat en aquest procés


El treball col·lectiu i la peça va ser dirigida pel coreògraf, ballarí, performer i compositor Sebastian Garcia Ferro, i hi van posar el cos i la creativitat: Mª Ángeles Alba Galera, Mª del Mar Cano Masa, Irene Margarita Cubillan de Ochoa, Rosa Domènech Ruíz, Carmen Giner Martínez, Daniel Gómez Ezquerro, Noemí Angelina Hernández González, Rosa Miralles Mulleras, Flor Pascua Senra, Mila Pascua Senra, Isaac Patón Casanova, Montserrat Rodríguez Rovira, Emilia Sánchez Fernández, Ismael Sánchez Lozano, Carmen Molero Rey i Raquel Morales.
Enguany, l’espectacle, que rebia el nom de Cossos presents,  s’iniciava amb un teaser introductori de la peça, enregistrat per El Invernadero Films,  que posava en context el que es veuria a continuació. L’espectacle feia una reflexió a través de la dansa de la consciència corporal individual i col·lectiva i convidava a les participants d’aquest procés, a estar presents en l’aquí i l’ara sense deixar-se influenciar pels factors externs que ens envolten. Segons Garcia Ferro, la peça pretenia desenvolupar la idea de connectar amb el cos que recordem i el cos que habitem com a disparador d’idees i possibilitats de moviment de cada participant. En aquest passat i present, ens topem amb el concepte de cos escènic vers el cos quotidià. D’aquest joc de miralls s’han anat construint les idees coreogràfiques i dramatúrgiques creades a partir de les històries, moviments i preguntes de les participants.


 


Quatre mesos de treball i cossos presents


Per preparar l’espectacle, les participants d’aquest procés han estat assajant de forma continuada des del passat 6 d’abril al Centre Cívic Jardins de la Pau. Es tracta de persones que no són professionals de la dansa, però que estan motivades i interessades per ballar, aprendre i compartir una experiència artística. Treballar a partir d’aquest mètode, permet remarcar les relacions entre les persones participants, interactuant de forma cooperativa per assolir un fi comú.

 


La posada en escena a l’aire lliure també pretén generar un espai de trobada i crear comunitat a l’entorn de la dansa, que aquest any va comptar amb una assistència de més de 200 persones que es van apropar a Jardins de la Pau per gaudir de l’espectacle.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí