Inicio Actualidad La ciutadania pratenca es bolca amb les activitats per commemorar el Dia...

La ciutadania pratenca es bolca amb les activitats per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI

Esteu aquí

La desfilada pels carrers de la ciutat ha estat l’acte amb més participació

divendres, 15 juliol, 2022 – 13:45


El passat 28 de juny va es va celebrar el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI. El Prat ho ha commemorat amb un cicle d’activitats per posar en valor i visibilitzar el col·lectiu de LGBTI de la ciutat.


La ciutadania pratenca ha estat molt participativa, tant a nivell organitzatiu com de suport, i es calcula que en total han participat gairebé un miler de persones a totes les activitats.


Programa ampli i divers


El programa d’activitats va començar el 12 de juny amb un taller sobre diversitat sexual, on les persones assistents van aprendre sobre els conceptes d’identitat i expressió de gènere i sobre orientació sexual.


Un dia més tard, el 13 de juny, el Centre cívic Ribera Baixa va acollir la presentació en societat de l’entitat pratenca Orgull Potablava. Una entitat que ha estat molt participativa durant tot el cicle, coorganitzat i donant suport a gran part de les activitats com:


  • El 16 de juny es va dur a terme el taller de creació de pancartes amb temes LGTBI.

  • Activitats de cinema al llarg del mes de juny

  • El pícnic de colors. Una espai  de trobada al Ribera Baixa per celebrar la diversitat en un ambient amb tallers lúdics.


A més durant tot el mes de juny hi ha hagut una exposició a la Biblioteca Antonio Martín amb cinema, llibres i còmics amb temàtica LGTBI.


La desfilada, plat estrella


Enguany, per primera vegada i gràcies a la Taula LGTBIQ+ i a l’entitat Orgull Potablava, El Prat va dur a terme una desfilada pels carrers de la ciutat. L’activitat, ajornada els any anteriors per temes sanitaris, va ser tot un èxit ja que va aplegar una gran quantitat de persones amb un objectiu comú: defensar els drets i deures de la comunitat LGTBI en una jornada lúdica i festiva.


Accions simbòliques


També s’han dut a terme diferents accions simbòliques amb la bandera LGTBI com a protagonista. El mateix 28 de juny a primera hora del matí, la façana de l’Ajuntament va lluir amb els colors de l’arc de Sant Martí. A la nit, va ser el torn de la torre de l’aigua de la plaça Catalunya, que es va il·luminar amb els mateixos colors.


A més, durant tot el dia, el Serveis de Joventut van obsequiar a totes les persones que es van apropar al Lloro amb una polsera reivindicativa amb la bandera LGBTI.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí