Inicio Actualidad L’Ajuntament del Prat inicia el procés selectiu per proveir 11 places d’agent...

L’Ajuntament del Prat inicia el procés selectiu per proveir 11 places d’agent de la policia local

Esteu aquí

L’Ajuntament fa així un pas més per continuar renovant el cos de la policia local i impulsar-ne la seva modernització. També vol seguir promovent la feminització del cos i s’han reservat 4 d’aquestes 11 places específicament per a dones

Imatge de les 11 persones que van començar a treballar com a agents de la policia local l’agost de 2021, arran del darrer procés selectiu anterior.

dijous, 14 juliol, 2022 – 13:00


L’Ajuntament del Prat ha endegat aquest mes de juliol el procediment per desenvolupar el procés selectiu per proveir 11 places d’agent de la policia local, les proves del qual s’iniciaran la propera tardor. D’aquesta manera, l’Ajuntament fa un pas més per continuar renovant el cos de la policia local i impulsar-ne la seva modernització, després de la incorporació a principis d’aquest curs 2021-22 d’11 nous agents, procedents de la convocatòria anterior.


Amb aquest nou procés selectiu, que s’afegeix a diversos processos de promoció interna, l’Ajuntament  també vol seguir promovent la feminització del cos, en un sector com el policial on tradicionalment han treballat majoritàriament homes. Per això, s’han reservat 4 d’aquestes 11 places exclusivament per a dones.


Una altra de les novetats és que aquesta convocatòria es farà a través de la modalitat d’oposició lliure, a diferència de les que s’havien desenvolupat anteriorment per la via del concurs oposició. També cal tenir en compte que la reserva de 4 places per a dones ve acompanyada de la supressió del requisit d’alçada mínima –que ja es va eliminar a la darrera convocatòria – i també dels límits d’edat, d’acord amb la jurisprudència més recent en la matèria.


És previst que la convocatòria del procés selectiu es publiqui properament pels canals oficials, moment a partir del qual les persones que s’hi vulguin presentar tindran 20 dies per fer-ho. Les sol·licituds per participar-hi es podran fer presencialment a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadan (OIAC) o telemàticament, a través de l’oficina virtual del web municipal.


A la tardor, arrencaran les proves (de cultura general i de temari policial). Les persones que les superin es podran incorporar després a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya el gener de 2023 per formar-se com a agents i, posteriorment, s’incorporarien a la plantilla de la policia local, durant un any en modalitat de pràctiques.  


Per poder-se presentar a aquesta convocatòria, cal ser major d’edat, disposar del carnet de conduir B1 (de cotxe) i A2 (de motos) i del títol de l’ESO, graduat escolar o equivalent i no tenir antecedents penals. També cal tenir la nacionalitat espanyola.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí