Inicio Actualidad A l’estiu, viu la natura al Prat!

A l’estiu, viu la natura al Prat!

Esteu aquí

El municipi ofereix un munt d’opcions per poder gaudir de la natura i conèixer la biodiversitat del territorI

dimecres, 22 juny, 2022 – 11:45


L’estiu ens ofereix l’oportunitat perfecta per conèixer millor la natura que tenim a prop de casa. Tot i que les comunitats d’aus al delta del Llobregat són més nombroses durant la primavera i la tardor, quan es produeixen les grans migracions; els mesos més calorosos de l’any ens permeten gaudir del territori amb tranquil·litat i des d’una nova perspectiva.


Protegit per la Xarxa Natura 2000 i la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), el delta del Llobregat és el segon delta més important de tota Catalunya i durant l’any s’hi poden observar més de 350 espècies d’au diferents. A l’estiu s’hi veuen sobretot ocells limícoles, una família típica de les zones humides, com els aiguamolls o les costes marines, però també les ribes dels rius. Aquestes aus —com la gamba roja pintada, el corriol i el cames llargues—  tenen el coll i les potes llargues i un bec llarg i prim amb la punta flexible que els permet detectar dins del fang els petits invertebrats dels quals s’alimenten.


Al Prat, els espais naturals del riu, que ocupen gairebé 90 hectàrees a la riba dreta del tram final del riu Llobregat, són l’indret idoni per practicar l’observació d’aus i aprendre sobre la rica  biodiversitat del nostre territori, ja sigui visitant els aguaits i miradors, com recorrent els camins marcats a peu o en bici. Durant els mesos de juliol i agost, es pot accedir a aquests espais de dimarts a diumenge de 8 a 14 h; i durant juny i setembre, de 9 a 19 h. Els dilluns no festius romandran tancats.


Per tornar a gaudir de les visites guiades gratuïtes que organitza el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat caldrà esperar fins al setembre. Aquesta iniciativa permet descobrir, de la mà d’un guia expert, espais que normalment estan tancats al públic, com la Pineda de Can Camins, o indrets plens d’història, com Carrabiners i Semàfor.


A banda, durant l’època estival el CRAM continua la seva programació d’activitats educatives per a totes les edats. Aquestes permeten conèixer les seves instal·lacions, on s’hi tracten animals marins que han estat rescatats amb l’objectiu de reintroduir-los al mar, i aprofundir en les problemàtiques que actualment amenacen el medi marí.


Descobreix més propostes per viure la natura aquest estiu a elprat.cat/estiu/viu-la-natura.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorImatges de la Festa Major de Cornellà 2022
Artículo siguienteEl grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí