Inicio Actualidad El món dels videojocs culmina amb una exposició a Jardins de la...

El món dels videojocs culmina amb una exposició a Jardins de la Pau

Esteu aquí

Aquest projecte de cultura digital ha estat co-dissenyat entre l’escola Jacint Verdaguer i el Centre Cívic Jardins de la Pau

dilluns, 20 juny, 2022 – 17:00


T’agrada molt jugar a videojocs, hi jugues sovint, però ni t’imagines com s’ho han fet per crear-lo.


El Món dels Videojocs és un projecte nou de Cultura Digital del Centre Cívic Jardins de la Pau co-dissenyat amb l’Escola Jacint Verdaguer que vol treballar les diverses possibilitats educatives dels videojocs, entenent-los com un llenguatge artístic que estimula la imaginació i la creativitat. 


A través de sessions quinzenals, cada un dels dos grups de 3r de primària, n’han pogut conèixer la història i evolució, a més de veure les diverses tipologies de jocs que existeixen i fins i tot, reconèixer el funcionament intern de programació d’un videojoc per poder crear a partir de Scratch, un petit videojoc. Aquesta darrera fase, la més complexa, ha comptat amb la col·laboració del Niko, en Pol i en David, tres joves estudiants de secundària que ja havien treballat amb Scratch al centre cívic i han pogut donar un cop de mà als alumnes del Verdaguer a acabar els seus videojocs.


Així, aquest mes de juny, finalment han presentat els 21 petits videojocs resultants d’aquest projecte que ha implicat als alumnes durant tot el curs i divendres passat, es va organitzar una petita mostra de cada un dels videojocs, per presentar-los a les nombroses famílies que van ser-hi.


Després d’una breu presentació, es va disposar d’una bona estona lliure de joc, on els infants explicaven les instruccions de joc i com havien creat aquest videojoc a través de codi als seus familiars. 


Un cop les famílies havien jugat pràcticament a tots els videojocs, van cedir el pas als dos grups de 2n de primària de l’Escola Jacint Verdaguer per ensenyar i explicar-los els seus videojocs, perquè l’any vinent, aquests seran els grups que facin el relleu en el projecte del món dels videojocs.


Per tal de provar i jugar als videojocs que han creat els alumnes de 3r del Jacint Verdaguer, només cal accedir a la web del projecte o visitar-ne l’exposició durant tota aquesta setmana al Centre Cívic Jardins de la Pau.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí