Inicio Actualidad El món dels videojocs culmina amb una exposició a Jardins de la...

El món dels videojocs culmina amb una exposició a Jardins de la Pau

Esteu aquí

Aquest projecte de cultura digital ha estat co-dissenyat entre l’escola Jacint Verdaguer i el Centre Cívic Jardins de la Pau

dilluns, 20 juny, 2022 – 17:00


T’agrada molt jugar a videojocs, hi jugues sovint, però ni t’imagines com s’ho han fet per crear-lo.


El Món dels Videojocs és un projecte nou de Cultura Digital del Centre Cívic Jardins de la Pau co-dissenyat amb l’Escola Jacint Verdaguer que vol treballar les diverses possibilitats educatives dels videojocs, entenent-los com un llenguatge artístic que estimula la imaginació i la creativitat. 


A través de sessions quinzenals, cada un dels dos grups de 3r de primària, n’han pogut conèixer la història i evolució, a més de veure les diverses tipologies de jocs que existeixen i fins i tot, reconèixer el funcionament intern de programació d’un videojoc per poder crear a partir de Scratch, un petit videojoc. Aquesta darrera fase, la més complexa, ha comptat amb la col·laboració del Niko, en Pol i en David, tres joves estudiants de secundària que ja havien treballat amb Scratch al centre cívic i han pogut donar un cop de mà als alumnes del Verdaguer a acabar els seus videojocs.

MAS:  Festa "Només un planeta", aquest dissabte al matí, amb motiu de la Setmana de la Natura


Així, aquest mes de juny, finalment han presentat els 21 petits videojocs resultants d’aquest projecte que ha implicat als alumnes durant tot el curs i divendres passat, es va organitzar una petita mostra de cada un dels videojocs, per presentar-los a les nombroses famílies que van ser-hi.


Després d’una breu presentació, es va disposar d’una bona estona lliure de joc, on els infants explicaven les instruccions de joc i com havien creat aquest videojoc a través de codi als seus familiars. 


Un cop les famílies havien jugat pràcticament a tots els videojocs, van cedir el pas als dos grups de 2n de primària de l’Escola Jacint Verdaguer per ensenyar i explicar-los els seus videojocs, perquè l’any vinent, aquests seran els grups que facin el relleu en el projecte del món dels videojocs.

MAS:  Tractament fitosanitari pel control del pugó


Per tal de provar i jugar als videojocs que han creat els alumnes de 3r del Jacint Verdaguer, només cal accedir a la web del projecte o visitar-ne l’exposició durant tota aquesta setmana al Centre Cívic Jardins de la Pau.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorPrimer control de la qualitat de l’aigua de la platja: excel·lent
Artículo siguienteÚltims dies per inscriure’s a la Universitat d’estiu de les Dones 2022
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí