Inicio Actualidad Consells davant de l’onada de calor

Consells davant de l’onada de calor

Esteu aquí

Davant de l’increment de les temperatures, es recomana veure molta aigua, fer àpats lleugers i ventilar la casa adequadament, entre d’altres consells. També cal maximitzar la prevenció davant de l’augment del risc d’incendi, especialment en zones forestals.

Imatge de curs (Banc d’imatges: Unsplash)

dimarts, 14 juny, 2022 – 12:15


La Generalitat de Catalunya, a través del PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya), ha activat l’alerta per onada de calor a diferents punts del país. Tot  i que les comarques més afectades són en aquests moments les situades a la Catalunya Central i Ponent, les elevades temperatures afecten el conjunt del país, per la qual cosa és important tenir en compte alguns consells per minimitzar els efectes de la calor sobre la salut.


 

MAS:  Idees per a unes festes de Nadal més sostenibles


Algunes de les recomanacions a tenir en compte són:


  • Beveu aigua fresca de manera regular encara que no es tingui set per evitar la deshidratació.

  • Feu àpats lleugers i preneu fruita i aliments rics en aigua.

  • Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol. Estigueu-vos a les habitacions més fresques. A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la

  • S’aconsella la utilització de sistemes de ventilació o aire condicionat i, en cas de no tenir-ne, intentar passar com a mínim dues hores al dia a llocs climatitzats.

  • Eviteu el sol directe, porteu una gorra o un barret. Utilitzeu roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada

  • Eviteu sortir a les hores de més calor i les activitats físiques intenses

  • Tingueu especial cura dels infants, gent gran o amb malalties cròniques. Visiteu a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten suficientment.

  • Si algú pateix un cop de calor és important reconèixer-ne els símptomes (temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement) i dirigir-se a qualsevol centre d’atenció primària on hi ha un protocol d’actuació davant aquests casos.

  • Assegureu-vos que les mascotes tenen aigua abundant i que s’estiguin a l’ombra, i treure’ls a passejar evitant les hores centrals del dia.


 


Amb l’elevació de les temperatures, també s’està incrementant el risc d’incendi, per la qual cosa també és important prendre mesures preventives per evitar el foc, entre elles:


  • No llencis burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe

  • No llencis coets, petards, focs d’artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones forestals.

  • Si vius en una casa neteja el jardí de vegetació, mantingues una distància de 6 metres entre els arbres i evita que les capçades es toquin entre elles i toquin la façana. Mantingueu netes les franges de protecció perimetral.

  • Les barbacoes han d’estar envoltades per una franja de terreny sense vegetació. Només es poden utilitzar si són d’obra amb mataguspires i tancament.


 


Més informació


Sobre consells per prevenir els efectes de la calor:


https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/


Sobre l’evolució de les temperatures:


www.meteocat.com


Sobre com prevenir incendis:


http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/incendi_del_bosc/

MAS:  L’Ajuntament del Prat reclama una auditoria ambiental al delta i el compliment de les compensacions ambientals acordades fa 20 anys després de l’anterior ampliació de l’aeroport

- Te recomendamos -
Artículo anteriorUn any de creacions manuals a la mostra col·lectiva “Fet a Mà, fet al Ribera”
Artículo siguienteObertes les inscripcions per a la 20a Mostra d’Entitats
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí