Inicio Actualidad El Cornellà Creació rep de nou la visita de Javier Solana i...

El Cornellà Creació rep de nou la visita de Javier Solana i del periodista Marc Marginedas

Cornellà Creació Fòrum torna aquesta setmana amb Javier Solana, secretari general de l’OTAN entre 1995 i 1999 i un dels diplomàtics espanyols més destacats, que compartirà escenari amb el periodista d’El Periódico de Catalunya, Marc Marginedas el proper divendres 10 de juny al Museu Agbar de les Aigües per parlar-nos del passat, present i futur de la situació internacional que, inevitablement passa per l’actual conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. No és el primer cop que ambdós participen en el nostre fòrum: Javier Solana va protagonitzar en solitari una de les conferències de l’edició 2011 i Marc Marginedas ens va visitar en 2016 participant en un face to face amb l’escriptora, Elif Shafak.

Els convidats seran presentats per Rubén Ruiz, director general d’Aigües de Barcelona. L’acte s’iniciarà a les 13.30 hores amb un dinar, per després donar pas a la ponència.

Inscripcions/més informació

Javier Solana, ex secretari general de l’OTAN

Es tracta d’un dels diplomàtics espanyols més destacats a escala mundial que ja va visitar el Cornellà Creació Fòrum en 2011. Actualment presideix el Centre d’Economia i Geopolítica Global d’ESADE i sovint escriu articles per a mitjans i fòrums d’opinió. Va ser ministre de Cultura (1982-1988), portaveu del Govern (1985-1988), d’Educació i Ciència (1988-1992), d’Afers Exteriors (1992-1995), secretari general de l’OTAN (1995-1999) i Alt Comissionat per a les Relacions Externes i de Seguretat Política de la UE (1999-2009).
Se li atribueix la reorganització de l’estructura política i militar de l’OTAN i la reforma de les seves estratègies bàsiques. Durant el seu mandat, la UE va tenir més de 20 missions i operacions a zones de conflicte.

Marc Marginedas, periodista i corresponsal en zones de conflicte bèl·lic

Periodista d’El Periódico de Catalunya, porta gran part de la seva carrera treballant com a corresponsal de guerra. Va ser conferenciant d’aquest fòrum en 2016 quan va explicar com va ser el seu segrest durant sis mesos per part de l’Estat Islàmic. Marginedas ha fet les seves cròniques des de la guerra civil algeriana, la segona guerra txetxena, des de les guerres de l’Iraq, l’Afganistan, Pakistan, sud del Liban, Darfur, els atemptats gihadistes a Londres, els atemptats contra Charlie-Hebdo, les primaveres àrabs a Tunísia, Líbia, Síria…
Va viure de prop l’arribada al poder d’en Vladimir Putin i en l’actualitat continua cobrint les informacions procedents de Rússia per a El Periódico de Catalunya.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEncreuaments. L’evolució demogràfica del Prat
Artículo siguienteReconeixement a les entitats esportives de la ciutat i al seu esforç durant la pandèmia a la Festa de l’Esport 2022
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí