Inicio Actualidad Festa per celebrar la posada en marxa de les noves biblioteques d’Almeda...

Festa per celebrar la posada en marxa de les noves biblioteques d’Almeda i de Fontsanta-Fatjó

El cap de setmana de l’11 i el 12 de juny Cornellà de Llobregat estrenarà dues noves biblioteques, situades als barris d’Almeda i de Fontsanta-Fatjó. La programació inclou activitats culturals, populars i familiars per donar a conèixer els nous equipaments, que iniciaran l’activitat el dilluns 13 de juny.

La posada en marxa de la biblioteca Teresa Pàmies a Almeda i de la biblioteca Clara Campoamor a Fontsanta-Fatjó respon a la voluntat de l’Ajuntament de Cornellà d’apropar aquest servei a tots els barris de la ciutat i proporcionar una oferta cultura més descentralitzada. Les dues s’integraran a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC), de la qual ja formen part la biblioteca Central de Cornellà, la biblioteca Marta Mata i la biblioteca Sant Ildefons.

Com és la biblioteca Teresa Pàmies?

La Biblioteca Teresa Pàmies està situada al passeig dels Ferrocarrils Catalans, molt a prop del Casal d’avis d’Almeda. Té una superfície de 1.100 metres quadrats, dividits en dues plantes que disposen d’àrea de diaris i revistes, zona infantil i jove, espai multimèdia, serveis de préstec interbibliotecari i accés a internet, wifi i impressions. Aquest equipament cultural consta de 120 punts de lectura, de consulta i d’estudi i tindrà una programació regular d’activitats per a tots els públics.

Una biblioteca oberta al parc

També obrirà les portes la Biblioteca Clara Campoamor, situada al parc del Canal de la Infanta, al barri de Fontsanta-Fatjó. És un espai de 1.057 m2 en una sola planta. Aquesta biblioteca disposa de 118 punts de lectura, té un fons de 9.760 documents i consta de servei d’autopréstec i interbibliotecari, àrea infantil i de premsa, espai BiblioLab i accés a internet, wifi i impressions.

Adaptades a les persones amb audiòfons i amb aules d’estudi 24/7

A banda de l’oferta lectora i documental pròpia d’una biblioteca, els dos equipaments també disposen de sales d’ordinadors i connexió wifi per garantir l’accés a les noves tecnologies a tota la població. Una de les novetats que inclouen els dos nous edificis és la incorporació de bucles magnètics als taulells i sales polivalents per facilitar l’escolta a les persones que portin audiòfons.

Els dos edificis també disposen d’aules d’estudi obertes les 24 hores del dia durant tot l’any, un nou servei, modern i innovador, pioner a la Xarxa de Biblioteques de la província de Barcelona. Estaran vigilades a través de l’aplicació de seguretat ciutadana M7: per accedir-hi, cal tenir l’aplicació descarregada i donar-se d’alta al servei d’aules d’estudi. Un cop fet aquest pas, l’aplicació facilita un codi QR que permet l’accés al recinte.

L’11 i el 12 de juny, cap de setmana festiu per celebrar la seva estrena

La posada en marxa dels dos nous equipaments culturals donen el tret de sortida a la Festa Major i l’11 i el 12 de juny, a banda d’obrir les portes de les biblioteques perquè la ciutadania conegui aquestes dues noves instal·lacions, també s’ha programat un seguit d’activitats per celebrar la seva estrena.

Per homenatjar les dones que posen el nom dels dos nous centres culturals, hi haurà cinema-fòrum i lectures sobre Clara Campoamor (1888-1972), política i impulsora del vot femení a Espanya, i sobre l’escriptora i activista Teresa Pàmies (1919-2012).

Tant als dos equipaments com també als seus voltants, hi haurà cercaviles, visites guiades pels edificis nous, espectacles infantils, i els més petits podran pintar el conte que s’ha editat especialment. També s’ha habilitat un espai de photocall i ludoteca musical. Les activitats tindran lloc al matí, d’11 a 14 hores tant dissabte com diumenge, i dissabte també de 18 a 20 hores.- Te recomendamos -
Artículo anteriorTornen les Jornades de la Gent Gran
Artículo siguienteEl Prat commemorarà el Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI amb diverses activitats
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí