Inicio Actualidad Prova pilot amb fauna autòctona pel control de plagues als arbres

Prova pilot amb fauna autòctona pel control de plagues als arbres

Esteu aquí

Aquesta setmana s’ha realitzat una prova als til·lers de l’avinguda d’Anselm Clavé amb l’objectiu de testar una nova tècnica de prevenció de plagues sense l’ús de productes pesticides.

dimarts, 24 maig, 2022 – 15:00


L’Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot per avaluar alternatives biològiques de control de plagues a l’arbrat de la ciutat. En aquest cas, es tracta de la utilització de fauna autòctona, les marietes, com a substitució de productes pesticides i que, a més a més, afavoreixen la biodiversitat de la zona.


S’ha triat aquest insecte perquè ja apareixen de forma natural als nostres jardins i horts cada primavera. S’espera que facin la seva tasca de control de plagues perquè s’alimenten de pugó, una espècie perillosa pels arbres. S’estima que tant les larves com els adults de la marieta poden consumir fins a 100 pugons al dia.


De moment, s’han col·locat unes caixes amb les larves i es durà a terme un seguiment per avaluar l’eficàcia d’aquest tractament. Aquesta prova pilot s’ha dut a terme als til·lers de l’avinguda d’Anselm Clavé, en el tram comprés entre la Ronda de Llevant i el carrer del Prat.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí