Inicio Actualidad Alerta per una possible plaga de bernat marbrejat

Alerta per una possible plaga de bernat marbrejat

Esteu aquí

Són uns insectes inofensius pels humans i els animals, però provoquen danys als cultius de fruites i hortalisses.

dimecres, 18 maig, 2022 – 10:00


A causa de les precipitacions que s’han produït durant aquesta primavera, és possible que es produeixi una plaga del bernat marbrejat a la nostra ciutat i també al Baix Llobregat. El bernat marbrejat (Halyomorpha halys) és un insecte de color marró amb una venació marcada de color fosc en l’extrem de les ales i dues bandes clares a les antenes.


Ha esdevingut una plaga pels conreus de fruites i hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat, especialment els arbres fruiters i algunes hortícoles com els pebrots i tomaqueres, però també per les plantes i flors ornamentals. Les precipitacions de la primavera afavoreixen la seva reproducció.

MAS:  Fontsanta-Fatjó ens convida a les seves festes de barri


Des del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries recomanen eliminar tots els exemplars de l’insecte per evitar que generin poblacions molt nombroses que tornin a entrar a les cases durant l’estiu i la tardor. Aquest insecte es pot amagar al sofà, a les cortines, dins de coixins o als escocells de les finestres.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorTrobada comunitària per potenciar el projecte Antenes
Artículo siguienteS’obre la convocatòria del 38è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí