Inicio Actualidad Alerta per una possible plaga de bernat marbrejat

Alerta per una possible plaga de bernat marbrejat

Esteu aquí

Són uns insectes inofensius pels humans i els animals, però provoquen danys als cultius de fruites i hortalisses.

dimecres, 18 maig, 2022 – 10:00


A causa de les precipitacions que s’han produït durant aquesta primavera, és possible que es produeixi una plaga del bernat marbrejat a la nostra ciutat i també al Baix Llobregat. El bernat marbrejat (Halyomorpha halys) és un insecte de color marró amb una venació marcada de color fosc en l’extrem de les ales i dues bandes clares a les antenes.


Ha esdevingut una plaga pels conreus de fruites i hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat, especialment els arbres fruiters i algunes hortícoles com els pebrots i tomaqueres, però també per les plantes i flors ornamentals. Les precipitacions de la primavera afavoreixen la seva reproducció.


Des del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries recomanen eliminar tots els exemplars de l’insecte per evitar que generin poblacions molt nombroses que tornin a entrar a les cases durant l’estiu i la tardor. Aquest insecte es pot amagar al sofà, a les cortines, dins de coixins o als escocells de les finestres.


 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí