Inicio Actualidad Dissabte 14 de maig, Dia del Comerç Just

Dissabte 14 de maig, Dia del Comerç Just

divendres, 13 maig, 2022 – 13:30


El proper dissabte 14 de maig se celebra el Dia del comerç just i ara més que mai es fa present com la nostra forma de consumir impacta directament en la reducció de les desigualtats al món.


De vegades es pensa que no es pot fer res, però els hàbits de consum tenen conseqüències i optar pel comerç just o la banca ètica és una forma de contribuir a fer un món millor.


Darrere del productes que es consumeixen habitualment hi ha amagades conseqüències que van més enllà de la part comercial: l’explotació laboral, les conseqüències per al medi ambient o inclús les guerres.

MAS:  Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat


Per això, quan la ciutadania escull un producte de comerç just a la botiga o al supermercat, està garantint que durant la producció s’han complert les següents condicions:


  • Creació d’oportunitats per a les productores amb pràctiques comercials justes que assegurin un preu just

  • Respecte pel medi ambient, reduint el consum d’energia i de productes nocius per a la salut i a l’aire, l’aigua, la flora i la fauna.

  • Assegurar l’absència  de treball i infantil i treball forçós

  • Compromís amb la no-discriminació, equitat de gènere i llibertat d’associació sindical

  • Condicions de treball dignes


Com reconèixer un producte de comerç just


Tot els productes de comerç just certifiquen el compliment d’aquests condicions mitjançant un segell que ho garanteix. Per això hem de buscar el segell de “Comerç just” o “Fair Trade” i que trobareu a l’envoltori.


Gràcies a l’infografia de La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques podrem reconèixer fàcilment aquest tipus de productes.


La Coordi és una entitat de segon grau formada per Alternativa3, FETS, Oxfam Intermón, SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària. Es va crear l’octubre de 2018, com a fruit de la campanya “Som Comerç just i Banca Ètica” que portava prop de 20 anys promovent al maig la Festa del Comerç Just per tot el territori, gràcies al treball conjunt de grups locals i ajuntaments.


L’agrupació té com a principal objectiu articular el Comerç Just i les Finances Ètiques a Catalunya, en el marc de l’Economia Solidària, per seguir denunciar les injustícies i les vulneracions dels drets humans en les cadenes de subministrament i en les relacions comercials Nord-Sud, i alhora posar en valor les alternatives econòmiques que tenim a l’abast com a mecanismes de canvi social i econòmic.

MAS:  La dansa mou la tardor de Jardins de la Pau

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa comunitat educativa del Prat participa en una jornada sobre acolliment i interculturalitat
Artículo siguienteNova cita del cicle Reflexions de ciutat que aprofundeix sobre l’urbanisme i la tecnologia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí