Inicio Actualidad Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de...

Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig

Esteu aquí

El ple d’avui ha aprovat per unanimitat la presa en consideració de la memòria justificativa i del projecte d’Estatuts de la futura empresa publicomunitària Energia del Prat. També ha aprovat per unanimitat el Pla local de rehabilitació i bonificacions fiscals per facilitar la promoció d’un centenar de pisos de lloguer assequible al Prat, al primer bloc d’habitatge cooperatiu de la ciutat

Imatge d’arxiu

dimecres, 4 maig, 2022 – 18:45


Segueixen avançant els tràmits per posar en marxa l’empresa publicocomunitària Energia del Prat. Avui, el ple municipal ha aprovat per unanimitat la memòria justificativa per posar en marxa aquesta empresa publicocomunitària i el seu projecte d’estatuts, documents que ha estat preparant durant els darrers mesos la comissió d’estudi encarregada del tema, integrada per representants polítics i tècnics de les diferents àrees involucrades, així com dels diversos grups municipals.


Cal recordar que l’Ajuntament del Prat aportarà a l’empresa Energia del Prat un capital inicial de 179.000 euros, un import que precisament coincideix amb el que s’estalviarà gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les cobertes de 22 equipaments municipals, que es completarà durant el proper any. A més de l’aportació del capital inicial per part de l’Ajuntament, posteriorment també se cercaran socis privats perquè participin a l’empresa publicomunitària.

MAS:  Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol


D’aquesta forma s’avança cap a la constitució de la comunitat local d’energia del Prat, que té la voluntat de ser la major de tot l’Estat. Serà una comunitat els membres de la qual autoproduiran energia que consumeixin a partir de plaques fotovoltaiques, guanyant independència de les grans elèctriques. 


Avenços pel dret a l’habitatge: Pla local de rehabilitació i habitatges cooperatius de lloguer assequible


Altres temes tractats al ple d’avui tenen a veure amb l’acció municipal per garantir el dret a l’habitatge. S’ha aprovat per unanimitat el Pla local de rehabilitació, que vol fomentar la  millora de les condicions d’habitabilitat, convivència, accessibilitat o d’eficiència energètica dels edificis i preveu ajuts amb aquest objectiu, per complementar els atorgats per administracions supramunicipals. La rehabilitació és un dels quatre eixos estratègics del Pla local d’habitatge 2021-2027 del Prat, que contemplava l’elaboració d’un pla específic al Prat en matèria de rehabilitació. Els altres  eixos del Pla local d’habitatge, amb un pressupost total de 25 milions d’euros -dels quals 2,8 es destinaran a rehabilitació-, són l’ampliació del parc de lloguer assequible, la prevenció i atenció de l’exclusió residencial i el control del preu dels arrendaments i el bon ús de l’habitatge.

MAS:  La Biblioteca Antonio Martín acull una exposició itinerant sobre l’autor Manuel de Pedrolo


L’eix d’acció que representa un major volum de pressupost és l’ampliació del parc d’habitatge assequible (16,5 milions). Entre 2021 i 2027, és previst doblar el lloguer social i assequible a la ciutat, passant dels 329 pisos actuals a més de 600.


Precisament, un altre dels punts aprovats al ple d’avui té a veure amb l’ampliació del lloguer assequible. La Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat està promovent la construcció de més d’un centenar d’habitatges de lloguer assequible a l’Avinguda de l’Onze de setembre, a la zona de  l’Eixample Sud, en un solar del qual l’Ajuntament ha cedit el dret de superfície. La promoció d’habitatges cooperatius anirà acompanyada de sis locals comercials, un centenar de places d’aparcament i 69 trasters. El ple d’avui ha aprovat per unanimitat declarar aquestes obres d’especial interès municipal, ja que contribueixen a garantir el dret a l’habitatge. Això possibilita concedir a la cooperativa una bonificació del 95% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

MAS:  Alerta sobre productes cosmètics i farmacèutics retirats del mercat


Actualització del padró habitants del Prat: 65.131 persones


El ple del Prat també ha aprovat per unanimitat la revisió del padró municipal d’habitants. Segons dades de l’1 de gener de 2022, estan empadronades al Prat 65.131  persones (51% dones i 49% homes).


En l’apartat de mocions, la sessió d’avui ha aprovat proposar la creació de la institució “Defensor o Defensora de les Generacions Futures” al Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats, el Parlament  Europeu i les Nacions Unides. Ja compten amb figures similiars països com Suècia, Finlàndia, Bèlgica o  Alemanya amb la finalitat de protegir el medi ambient i el planeta, per tal de salvaguardar les necessitats i els interessos de les generacions futures. La moció s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte C’s, que s’hi ha abstingut.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCelebrem la tercera edició del Sopar de Bucs a La Capsa. Un espai de trobada anual amb els usuaris dels bucs d’assaig
Artículo siguienteHomenatge a les víctimes del nazisme
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí