Inicio Actualidad Èxit de participació a les primeres Festes de la Carxofa que han...

Èxit de participació a les primeres Festes de la Carxofa que han recuperat les activitats a l’aire lliure

Esteu aquí

Les Festes de la Carxofa van finalitzar el darrer cap de setmana, amb el Fira Tapa. S’hi van vendre més de 6.000 tapes. Aquest també és el segon any en què més pollastres Pota Blava (572 unitats) s’han venut als restaurants del Prat durant la celebració del Març Gastronòmic. En activitats a l’aire lliure com l’Escarxofa&Jazz, hi van participar prop de 2.000 persones

divendres, 29 abril, 2022 – 11:15


La ciutadania s’ha bolcat en les diferents activitats gastronòmiques i lúdiques de les Festes de la Carxofa d’enguany, les primeres que han recuperat la presencialitat i l’espai públic després de la pandèmia.


L’última de les activitats de les Festes de la Carxofa d’enguany va ser el Fira Tapa, que va tenir lloc el passat cap de setmana. Posava el punt i final a una edició, en què s’ha pogut gaudir de l’oferta dels restaurants del Març Gastronòmic o de diverses festes a l’aire lliure, amb la reina del Parc Agrari com a protagonista, entre elles la Carxofada del Prat o l’Escarxofa&Jazz, entre d’altres. A continuació, us exposem el balanç de les diferents activitats d’aquesta edició.


El Fira Tapa


L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) i l’Ajuntament del Prat han organitzat, un any més, aquest esdeveniment els dies 22,23 i 24 d’abril, a la plaça Blanes. S’hi va poder tastar una mostra de tapes elaborades per diversos restauradors de la ciutat i amb la Carxofa Prat com a ingredient principal.


Malgrat les inclemències de dissabte, el divendres a la tarda i tot el diumenge el temps va permetre gaudir de molt bones estones al FiraTapa, amb més de 6.000 tapes venudes.  Enguany, el FiraTapa oferia un seguit d’activitats paral·leles molt interessants, com el concurs de pelar carxofes o el show cooking  per part d’un xef amb estrella Michelin, Fran López, del restaurant  Xalar (Hotel Villa Retiro a Xerta).


Març Gastronòmic


Un any més, les Jornades Gastronòmiques del  Pota Blava i la Carxofa Prat han acostat aquests productes i hortalisses i verdures del Parc agrari a les taules de restaurants de la ciutat i d’altres municipis de les comarques properes entre el 17 de març i el 18 d’abril. Aquestes jornades, organitzades per  l’AGT i l’Ajuntament del Prat, amb el suport del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, són una potent eina de promoció del producte i la gastronomia local.


Aquest és el segon any en què més pollastres Pota Blava s’han venut als restaurants del Prat durant la celebració del Març Gastronòmic. En total, s’han venut 572 unitats de Pota Blava.


Escarxofa&Jazz


La catorzena edició de l’Escarxofa & Jazz, la primera després de dos anys d’aturada, va reunir més de 2.000 persones a la plaça Joan Garcia-Nieto el passat 10 d’abril per gaudir d’una jornada de bona música, bon menjar i bon temps!


Es van vendre més de 1.000 tiquets per degustar el plat estrella de la jornada, l’arròs amb carxofa que prepara l’entitat Les Escarxofes del Prat. La jornada va comptar amb les actuacions de Delickites, Paula Peso, The Kabooms i Flamingo Tours.


La Cocina de mi Vecina


El divendres 8 d’abril, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, les integrants de la Cocina de mi Vecina van obrir les portes de la cuina en el seu horari habitual, per elaborar conjuntament amb les persones inscrites a la sessió, dues receptes amb la carxofa com ingredient principal. Va ser una tarda plena de consells culinaris i d’intercanvi de sabers sobre com reaprofitar els aliments en cada recepta, com acostumen a ser les trobades de La Cocina de mi Vecina. El resultat final: carxofa amb gambes i crema de carxofes reaprofitades!


Carxofada del Prat


Després de dos anys sense la Carxofada del Prat, l’esdeveniment va tornar amb força el diumenge 3 d’abril. Es van servir 950 menús al Parc del Fondo d’en Peixo. Malgrat el fred i la pluja, va ser un punt de trobada per a tota la família, per degustar la Carxofa Prat a la brasa, però també per copsar de primera mà la qualitat del producte agrícola de proximitat, amb les parades dels pagesos i pageses de la ciutat.


Nou distintiu per identificar els punts de venda de Carxofa Prat


Diferenciar la Carxofa Prat (varietat Blanca de Tudela) d’altres varietats de carxofa pot  ser difícil a simple vista. Per això, des de la Cooperativa Agrícola i l’Ajuntament s’ha creat un distintiu que identifica les botigues i restaurants on trobar aquest producte local dels socis i sòcies de la Cooperativa.


A més, la Cooperativa Agrícola del Prat ha estat present, per primer cop, a la fira Alimentaria, del 4 al 7 d’abril, des d’on ha pogut promoure les qualitats de la Carxofa i altres productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.  La Cooperativa Agrícola del Prat també participa avui, divendres 29 d’abril, al Primer Congrés Nacional de Carxofa Blanca de Tudela, prenent part en una de les taules rodones sobre el seu conreu. Amb aquest Congrés, que aplega persones expertes i productes al municipi de Tudela (Navarra), es vol ressaltar el valor d’aquesta varietat, a la qual correspon la Carxofa Prat, vers les híbrides que estan copant el Mercat nacional.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí