Inicio Actualidad L’Ajuntament de Cornellà inicia la campanya ‘Enfortir Cornellà’ per empoderar la ciutadania...

L’Ajuntament de Cornellà inicia la campanya ‘Enfortir Cornellà’ per empoderar la ciutadania i posar en valor els projectes de ciutat

L’Ajuntament de Cornellà inicia una campanya per empoderar la ciutadania i posar en valor els projectes, equipaments i serveis posats en marxa en els darrers anys i que ens situen en un moment crucial per consolidar una ciutat més igualitària, solidària, resilient, cohesionada i sostenible. ‘Enfortir Cornellà’ és el lema d’aquesta iniciativa que té com a objectiu reforçar lligams socials, fomentar el sentit identitari i mostrar l’orgull de veure com la ciutat ha progressat i avança fruit del treball comunitari i de col·laboració entre el Consistori, els agents socials, la ciutadania i totes les entitats i els col·lectius. 

‘Enfortir Cornellà’ s’estén com un arbre amb branques sòlides i articulades a través de tres àmbits de referència: LA CONVIVÈNCIA, EL MEDI AMBIENT I EL BENESTAR SOCIAL. En tots tres podem trobar
projectes transversals que empoderen les persones i s’articulen de
manera heterogènia per no deixar ningú  enrere.

La planificació pensada i executada en els darrers anys pel govern municipal, amb recursos propis, equipaments i serveis de nova creació, se suma a la  participació del teixit associatiu del municipi per fer de Cornellà una ciutat de referència en l’àmit metropolità. La implicació de les associacions, de les entitats i de la societat civil són un dels motors principals de la localitat.

‘ENFORTIR’ EL MEDI AMBIENT
S’han engegat actuacions i projectes que posicionen la ciutat en un lloc destacat per poder fer davant de la crisi climàtica. El projecte Cornellà Natura (premiat  internacionalment) ha permès la renaturalització de la ciutat. L’objectiu principal és fer de la ciutat un espai més amable per al descans i el passeig.  Per això, es treuen a terme diferents projectes que giren entorn del foment de la mobilitat sostenible, la millora de la qualitat ambiental i la transformació urbana amb més jardins i espais verds.

‘ENFORTIR’ EL BENESTAR SOCIAL
Posar les persones al focus de totes les actuacions i programes municipals, per no deixar ningú enrere, és i ha estat una prioritat. Aquest objectiu es porta a terme a través de l’Agenda Social i Urbana (ASUECO) que promou projectes per atendre els col·lectius més desafavorits, protegir la infància, les gent gran i les dones amb la voluntat de fer-ne una ciutat més segura, cohesionada i inclusiva. Exemples d’aquest múscul són, també, projectes com la Botiga Solidària, la Oficina Local d’Habitatge o els Plans locals d’ocupació.

‘ENFORTIR’ LA CONVIVÈNCIA
Amb més de 200 entitats implicades i que configuren una societat plural i amb talent, Cornellà és una ciutat de progrés cultural i social sustentada per una xarxa sòlida d’equipaments i serveis municipals que han continuat oferint activitat durant la crisi sanitària i que són garantia perquè tothom tingui  oportunitats de formació i de desenvolupament personal. També es treballa per millorar la sensació de seguretat ciutadana, amb la renovació d’efectius de la Guàrdia Urbana i incorporant noves figures de prevenció, com per exemple, els recent estrenats Serenos.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí