Inicio Actualidad L’alcalde demana a la Generalitat “un pacte de salut” al Prat per...

L’alcalde demana a la Generalitat “un pacte de salut” al Prat per avançar en la coordinació, planificació i millora de l’atenció primària

Esteu aquí

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, s’ha reunit avui, dimecres 6 d’abril, amb la secretària d’atenció sanitària i participació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, per abordar la necessitat d’articular aquest pacte de ciutat i de seguir reforçant l’atenció primària a la ciutat. També hi ha assistit el regidor de Salut Pública i Consum del Prat, Gabriel Soriano.

dimecres, 6 abril, 2022 – 14:45


L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, s’ha reunit avui, dimecres 6 d’abril, amb la secretària d’atenció sanitària i participació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, per abordar la necessitat de reforçar l’atenció primària a la ciutat. L’alcalde li ha traslladat la proposta d’articular “un pacte de salut a la ciutat que pugui millorar i coordinar l’atenció primària”, per seguir avançant en la col·laboració i la cogestió de la Generalitat, l’Ajuntament i la resta d’actors implicats en aquesta matèria. A la trobada, també hi ha assistit el regidor de Salut Pública i Consum del Prat, Gabriel Soriano.


Mijoler considera que actualment ja s’aplica la cogestió  en diversos serveis per part de la Generalitat i l’Ajuntament, sobretot pel que fa a l’atenció social i la salut mental i que també existeix una bona relació entre professionals sanitaris d’ambdues administracions. “Ara el que demanem és que això es pugui posar per escrit en un protocol i en un pacte, que suposi la planificació de l’atenció sanitària a la nostra ciutat durant els propers anys” – ha afegit l’alcalde del Prat, que considera que aquest model es podria exportar a d’altres municipis.


L’alcalde ha agraït a Budó que la Conselleria de Salut hagi començat a implementar darrerament algunes millores en l’atenció primària de la ciutat, com la incorporació de nous professionals al CAP Ramona Via, després de les reunions prèvies mantingudes per l’Ajuntament amb d’altres responsables d’aquest departament, tot i que ha subratllat que cal seguir avançant. L’alcalde es va reunir el passat 9 de febrer amb la gerent de la regió sanitària Metropolitana Sud, Gemma Valeta; i, el 23 de desembre de l’any passat, amb les responsables dels tres CAP de la ciutat (Ramona Via, Disset de Setembre i Pujol i Capsada). En el cas del CAP Disset de Setembre, l’alcalde ha remarcat que encara cal seguir treballant per resoldre les seves mancances.


Per la seva banda, la secretària d’atenció sanitària i participació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, s’ha compromès a traslladar al conseller de Salut, Josep Maria Argimón, la proposta d’articular un pacte de ciutat de salut, així com la resta de demandes de l’Ajuntament del Prat pel que fa a les necessitats de l’atenció primària. L’alcalde ha avançat algunes propostes en aquest sentit, relatives a la coordinació sociosanitària en àmbits com la salut mental, la salut comunitària, l’alimentació saludable i sostenible o la necessitat de millorar equipaments.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí