Inicio Actualidad El ple del Prat defensa els serveis d’atenció domiciliària desmercantilitzats i de...

El ple del Prat defensa els serveis d’atenció domiciliària desmercantilitzats i de qualitat i demana el suport de Generalitat i Estat per fer-ho possible

Esteu aquí

Al Prat, l’Ajuntament va desmercantilitzar el servei fa un any i ara vol aplicar un increment del 8% del salari del personal, format majoritàriament per dones, però demanda el suport de l’Estat i de la Generalitat per fer-ho possible. El marc dels pressupostos generals de l’Estat només permet aplicar-hi increments del 2% i l’Ajuntament reclama una excepció per poder arribar al 8%.

SAD del Prat (imatge d’arxiu)

dimecres, 6 abril, 2022 – 19:45


El ple municipal del Prat d’abril, celebrat aquest dimecres 6 d’abril, ha aprovat avui una moció per defensar uns serveis d’atenció domiciliària desmercantilitzats i de qualitat i una millora de les condicions laborals del personal, format majoritàriament per dones, demanant el suport de l’Estat i la Generalitat amb aquesta finalitat. La moció s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte de C’s, que s’hi ha abstingut.

MAS:  Dos guardons per a l’Escola Bernat Metge en la First Lego League Challenge


Al Prat, l’Ajuntament té la voluntat d’incrementar d’un 8% la remuneració del personal del Servei d’Ajut a Domicili, la gestió del qual es va desmercantilitzar fa un any i depèn d’una fundació (Fundació S21) vinculada a un consorci públic (el Consorci de Salut i Social de Catalunya).  Però, per fer-ho possible, la moció demana una excepció a l’augment del salaris públics, fixat en el 2% per la llei dels Pressupostos Generals de l’Estat. La moció dona suport al personal del Servei d’Ajut a Domicili (SAD) del Prat, format majoritàriament per dones, en la lluita per la millora de les seves condicions laborals.


Altres mocions aprovades


Així mateix, s’ha aprovat una altra moció per compensar els usuaris i usuàries que pateixen l’increment dels preus de l’energia i per la reducció del cost de la targeta T-Usual. Hi han votat a favor El Prat En Comú, ERC i Podemos i s’hi ha abstingut el PSC i C’s.


La moció insta l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a explorar una reducció excepcional del 50% de la targeta de transport T-usual per compensar la gent treballadora i amb menys recursos que l’utilitza.

MAS:  Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig


A més, la moció aposta per incrementar la quota tributària de les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, de manera que les grans elèctriques, que han vist incrementar darrerament els seus beneficis, compensin la ciutadania pel cost social de les seves activitats. També aposta per incrementar els ajuts a les famílies que tenen dificultats econòmiques per afrontar la pujada del preu de la llum, aprofitant la recaptació addicional que s’aconseguís amb la pujada de l’impost anterior. Per això, s’insta la Generalitat a aprovar la proposició de llei de modificació de la Llei 5/2020, del 29 d’abril, de mesures fiscals, financeres, administratrives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, que implica canvis de la normativa amb els objectius anteriors.


D’altra banda, el ple del Prat ha aprovat una moció per ampliar l’edat per accedir a la T-Jove dels 25 als 30 anys, per tal que l’Ajuntament del Prat proposi i treballi amb l’ATM amb aquesta finalitat i fer efectiva aquesta ampliació abans de 2023. Hi han votat a favor El Prat En Comú, ERC i Podemos i s’hi han abstingut el PSC i C’s.

MAS:  Unes 7.000 persones visiten el Pessebre Vivent del Prat


Al ple d’avui, també s’ha aprovat una moció per instar al Departament d’Educació de la Generalitat a aplicar una moratòria d’un any en la proposta de reorganització del calendari escolar anunciada i a negociar amb tots els agents implicats. S’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte ERC, que hi ha votat en contra.


Una altra de les mocions aprovades ha estat la de defensa del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, que demana a l’Estat espanyol una rectificació immediata del seu suport al pla d’autonomia del Sàhara occidental presentat pel Marroc i que impulsi la realització d’un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental, entre d’altres. S’ha aprovat amb el vot favorable de El Prat En Comú, ERC i Podemos i el vot contrari del PSC i C’s.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat impulsa un sistema de tarifació social de les escoles bressol que ajusta les quotes a la situació concreta i ingressos de cada família
Artículo siguienteTorna el Sant Jordi al Prat, amb un nou espai central al Fondo d’en Peixo, un entorn més ampli per gaudir d’una major oferta d’activitats
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí