Inicio Actualidad La neteja i el manteniment suposen una despesa de 33 milions d’euros...

La neteja i el manteniment suposen una despesa de 33 milions d’euros al pressupost per a 2022

L’Ajuntament de Cornellà destinarà aquest any 33 milions d’euros a la partida de política territorial i espai públic, una de les més importants del pressupost municipal, ja que representa un 34% de la despesa. En aquest apartat s’inclou la neteja viària i d’equipaments municipals, la recollida selectiva de residus urbans, l’enllumenat públic, la conservació de jardins i zones verdes, així com el servei de clavegueram.

Arran de la pandèmia, en aquesta partida també es contempla la desinfecció de escoles bressol i col·legis, que s’ha anat adaptant en funció de les restriccions sanitàries vigents i necessitats de la població. De la mateixa manera, aquest departament de l’Ajuntament també s’encarrega de la neteja dels pipicans, així com dels treballs de reparació del mobiliari urbà, semàfors, senyalització i el manteniment dels edificis municipals i de la Deixalleria.

MAS:  L’aplicació ‘Amb tu, un Prat Millor’ resol gairebé 2.000 incidències durant 2023

En comparació amb 2021, l’Ajuntament aquest any ha ampliat un 31 % el pressupost destinat a política territorial i espai públic. Una de les raons principals és que aquest any s’instal·laran els nous contenidors a tota la ciutat i perquè s’ha ampliat el sistema de neteja viària i recollida selectiva, amb més dispositius distribuïts durant els set dies de la setmana, durant tot l´any.

Així mateix, també s’ha incrementat la partida d’enllumenat públic perquè s’ha dotat la ciutat de més fanals eficients per evitar espais foscos i lluitar contra la percepció d’inseguretat nocturna. A més, la inversió municipal en manteniment i serveis ha crescut, arribant a els 5.084.605 euros, tres milions més que l’any passat.

A PROP TEU

Per garantir la rendibilitat de la despesa pressupostària és important la implicació ciutadana, a través del compliment de les ordenances municipals i un comportament cívic, ja sigui a través del correcte ús dels espais públics o informant de les possibles incidències que les persones puguin arribar a  detectar. Per a això, es disposa de la plataforma A prop teu (www.apropteucornella.cat), a través de la qual es pot informar de desperfectes a els carrers, parcs, places o a equipaments municipals.

MAS:  El III Fòrum Ambiental Escolar del Prat reuneix més de 70 participants

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl programa ONA promou l’ocupabilitat de persones vulnerables
Artículo siguienteMés de 950 persones participen en la Carxofada del Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí