Inicio Actualidad Alerta per ventades en diferents punts de Catalunya, amb incidència al Baix...

Alerta per ventades en diferents punts de Catalunya, amb incidència al Baix Llobregat

Esteu aquí

A la comarca del Baix Llobregat, el nivell de risc és baix. Tot i això, es recomana mantenir la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins. Cal retirar o fixar bé els objectes que estiguin a l’exterior per evitar accidents.

divendres, 1 abril, 2022 – 14:00


Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent avui en diferents punts de Catalunya.  A la comarca del Baix Llobregat, el nivell de risc és baix, però tot i això es recomana mantenir precaucions en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins i retirar o fixar bé els objectes que estiguin a l’exterior per evitar accidents. 


Les zones més afectades per les ventades seran el Pirineu i l’Alt Empordà, amb ratxes que podran superar els 90 km/h i els 108 km/h, respectivament. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), demà dissabte l’afectació s’estendrà a tota la meitat oest de Catalunya, sobretot al matí i migdia. El vent bufarà de component nord i les ratxes més fortes se superaran especialment a les zones altes.


En aquests moments no consten incidències destacables pel vent, però, pel que fa a la xarxa viària, s’ha tallat preventivament la via BV-4024 de Bagà cap a Coll de Pal per les ventades.


Consells davant de les ventades


Protecció Civil de la Generalitat recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.


A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.


També cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit, entre ells els següents:


  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

  • En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.

  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.

  • Subjectar el volant de manera segura i forta.


Es recomana seguir l’evolució de la situació meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través de les xarxes socials de Protecció Civil de la Generalitat (@emergenciescat).


Prealerta del pla NEUCAT per nevades


A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) d’acord amb la previsió del SMC i per les afectacions que se’n poden derivar.


Avui divendres i demà es podran acumular més de 5 cm per sobre dels 600 m al Pirineu, especialment a la vessant nord del Pirineu occidental. La precipitació serà en forma de neu a totes les cotes i a causa del vent hi haurà torb. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extensa. De cara a diumenge, hi ha la possibilitat que s’acumulin més de 2 cm per sobre de 500 m a les comarques de la demarcació de Girona, que poden baixar puntualment fins als 400m.


Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Cal tenir el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència.


Es recomana evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible. 

Es poden consultar els consells d’autoprotecció davant de nevades aquí.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí