Inicio Actualidad Més de mig miler de persones refugiades d’Ucraïna han passat ja pel...

Més de mig miler de persones refugiades d’Ucraïna han passat ja pel punt d’acollida instal·lat a Fundesplai amb l’acompanyament de la Creu Roja

Esteu aquí

“La ciutat d’acollida i solidària que és el Prat és el resultat del compromís l’esforç i el treball de moltes persones; de la implicació pública de l’Ajuntament però també de la implicació cívica de moltes entitats”, ha destacat l’alcalde Lluís Mijoler en una visita a l’espai, aquest divendres

divendres, 25 març, 2022 – 14:15


Més de mig miler de refugiats i refugiades d’Ucraïna han passat ja pel punt d’acollida instal·lat a Fundesplai amb l’acompanyament de la Creu Roja, que va obrir fa dues setmanes i ofereix un primer allotjament a persones que fugen del conflicte. Així ho han explicat els seus responsables aquest divendres, durant la visita a l’espai que ha fet l’alcalde Lluís Mijoler i altres resposables municipals. L’objectiu de la visita ha estat conèixer i donar suport a les persones refugiades que ja es troben al Prat, així com fer balanç de totes les accions de la xarxa d’acollida que està en marxa al Prat.


Fundesplai i Creu Roja, porta d’entrada


Les instal·lacions de Fundesplai són ara mateix una porta d’entrada de persones refugiades que arriben a Catalunya, ha explicat Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai. Rodríguez ha explicat també que Fundesplai és un espai de transició que es centra en donar suport i acompanyament emocional per després vehicular cada cas pel circuit corresponent.


El Prat, ciutat d’acollida i solidària


Fins el moment, l’Ajuntament ha rebut més de 50 propostes ciutadanes d’ajuda, tant a nivell individual com a nivell d’entitats. Els oferiments més recurrents són l’ajuda habitacional; l’acompanyament lingüístic; l’acompanyament emocional i també el suport logístic.


Així mateix, s’estan vehiculant totes les peticions d’oferiment d’ajut econòmic a través d’un compte corrent que l’Ajuntament posarà a disposició del Fons Catala de Cooperació. Per exemple, el CB Prat ha aportat a aquest compte el que va recaptar durant el seu darrer partit. Un altre exemple és el del Rotary Club, que a través d’un torneig esportiu solidari està recollint recursos per ajudar a les persones refugiades.


L’alcalde ha recordat que “el Prat té una llarga trajectòria com a ciutat solidària i també com a ciutat d’acollida” i com per aquest motiu, des del primer moment es va posar en marxa una xarxa d’acollida a la nostra ciutat.


Així mateix, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta xarxa és per una banda ajudar a les persones que es troben sobre el terreny bèl·lic i per l’altre preparar a la ciutat i a la ciutadania per acollir a les persones afectades” per la crisi migratòria causada per la guerra.


Mijoler ha explicat que aquesta ciutat d’acollida i solidària és el resultat del compromís, l’esforç i el treball de moltes persones; de la implicació pública de l’Ajuntament però també de la implicació cívica de moltes entitats.


Si voleu oferir qualsevol tipus d’ajuda podeu visitar aquest enllaç.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí