Inicio Actualidad El Prat escollirà el segon dia festiu local a través de la...

El Prat escollirà el segon dia festiu local a través de la participació ciutadana

Esteu aquí

La ciutadania del Prat podrà votar des d’avui i fins al 10 d’abril el segon dia festiu del municipi entre les quatre opcions següents: Divendres de Festa Major, Sant Pere, el Dia de la Dona i la Segona Pasqua. S’afegirà al dilluns de Festa Major, fortament arrelat al calendari festiu i cultural de la ciutat.

dilluns, 21 març, 2022 – 10:15


 


El Prat inicia avui, dilluns 21 de març, un procés de participació ciutadana per escollir un dels dos dies festius locals del municipi, que s’estendrà fins al 10 d’abril.  


La data que resulti escollida serà el segon dia festiu local a partir de l’any 2023. S’afegirà així dilluns de Festa Major, que té lloc a finals de setembre i que és un festiu molt arrelat al calendari festiu i cultural de la ciutat. 

MAS:  La Festa del Voluntariat serà al mes de maig


Com a segon dia festiu, la ciutadania podrà votar una de les quatre propostes següents:


  1. El Dia de la Dona (8 de març): pel compromís del Prat com a ciutat feminista.

  2. La Segona Pasqua: perquè és el dia que es tria a moltes poblacions de l’entorn i podria facilitar la conciliació dels pares i mares que treballen en aquest entorn, per la coincidència amb un dia no lectiu dels seus fills i filles.

  3. Sant Pere (29 de juny): perquè és l’antiga festa major d’estiu

  4. Segon dia de Festa Major: per comptar amb més dies festius de Festa Major.


 


L’elecció d’aquest segon dia festiu s’ha obert a la participació ciutadania per una decisió unànime de la Junta de portaveus de l’Ajuntament del Prat. Aquesta decisió l’han de prendre els plens municipals i la junta va decidir proposar al plenari la data que resulti guanyadora en la consulta.


Es podrà participar a la consulta a través de la Plataforma 311 (l’antic Decidim), el portal amb què es canalitzen els processos de participació ciutadana al Prat i amb què ja s’havien realitzat votacions anteriors (com les dels pressupostos participatius, entre d’altres), en el marc del sistema habilitat per la Diputació de Barcelona.


 


També es podrà votar presencialment a través dels punts de votació assistida següents:


 


Consolidar el segon dia festiu local, consultant a la ciutadania


Cal recordar que els municipis poden escollir dos festius locals, a més dels que ho són arreu de Catalunya. En el cas del Prat,  tradicionalment un dels dos s’ha fet el dilluns de Festa Major (enguany el 26 de setembre). Aquest es mantindrà, en estar fortament arrelat al calendari cultural i festiu de la ciutat.


És el segon dia festiu el que es consulta ara a la ciutadania, per tal d’escollir la data que més s’ajusti a la voluntat popular.  Aquesta data es començarà a implementar a partir de 2023, ja que el procés per establir el calendari s’ha de fer l’any anterior. Fins ara, aquest segon dia festiu del Prat acostumava a ser per la Segona Pasqua, i el 2022 serà el 23 de setembre, el divendres de Festa Major. Enguany, s’ha escollit aquesta data per poder gaudir més i millor de la Festa Major, després d’haver superar els anys més difícils de la pandèmia.

MAS:  12a EDICIÓ CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS – GIRA DE TARDOR

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Guàrdia Urbana imparteix sessions de defensa personal per a dones
Artículo siguienteCommemoracions del Dia Mundial del Teatre i del Dia Internacional de la Poesia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí