Inicio Actualidad El Prat commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans amb diverses accions

El Prat commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans amb diverses accions

Esteu aquí

Hi haurà una formació de l’Aula de Ciutadania sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere

divendres, 18 març, 2022 – 12:30


L’Ajuntament del Prat compta des de l’any 2020 amb un Pla per la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Un document de referència per als diferents departaments municipals, a l’hora d’implementar polítiques públiques incloent-hi la perspectiva de diversitat sexual, afectiva i de gènere.


Un dels aspectes recollits al pla són les commemoracions dels dies més importants dins del col·lectiu LGTBI. És el cas del 31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una diada que pretén sensibilitzar contra la discriminació que pateixen les persones transgènere arreu del món i que alhora vol ser un dia de celebració i visibilització per la seva comunitat.


Accions


Dins del marc de sensibilització i formació, el dijous 24 març al Cèntric Cívic Jardins de la Pau, es durà a terme una formació de l’Aula de Ciutadania anomenada “Diversitats sexuals, afectives i de gènere”, amb la Laura F. Daunas. Una sessió que començarà a les 18 h i que pretén generar un espai segur, de no judici, on poder abordar i visibilitzar les diversitats afectives, sexuals i de gènere.


Una setmana després, el dijous 31 de març la bandera transgènere penjarà de la façana de l’Ajuntament durant tot el dia. L’objectiu és fer visible a la comunitat trans per tal de donar veu i suport a les reivindicacions i necessitats de la seva comunitat. A la nit, la Torre de l’Aigua de la plaça Catalunya també lluirà amb els colors de la bandera trans.


El mateix dia 31 a les 18 h, a les Cases d’en Puig és realitzarà la inauguració d’un banc pintat amb els colors de la bandera trans. La localització d’aquest banc, ubicat a la plaça de l’Agricultura, s’ha escollit amb la intenció de visibilitzar un lloc referent del municipi com és la ubicació del Servei d’Atenció Integral (SAI). Un servei de sensibilització, informació i acompanyament en matèria LGTBI per a persones i entitats.


El servei s’ofereix a les Cases d’en Puig i per accedir-hi cal demanar cita prèvia per telèfon al 93 379 00 50 ext. 5600, o per correu a  siad@elprat.cat


Origen


El Dia Internacional de la Visibilitat Trans se celebra des de l’any 2009, quan l’activista transgènere americana Rachel Crandall va instaurar el 31 de març com a diada per donar visibilitat a les persones trans.


Tot i existir el dia Internacional de la Memòria Transexual, el 20 de novembre, aquest només fa un record de les persones transgènere víctimes de delictes d’odi. El 31 de març en canvi pretén reconèixer i celebrar la visibilitat dels membres vius de la comunitat arreu del món.


 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí