Inicio Actualidad Alerta per vent i fort onatge

Alerta per vent i fort onatge

Esteu aquí

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el pla Ventcat en diferents comarques catalanes, entre elles el Baix Llobregat. També es manté en alerta el pla Inuncat per fort onatge a tot el litoral. Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins i a la zona del litoral.

dilluns, 14 març, 2022 – 14:30


Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en fase d’alerta el pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent a partir d’avui dilluns al migdia, al centre i sud de Catalunya i a la costa central, amb ratxes que podran superar els 72 km/h.


Protecció Civil de la Generalitat recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.


Segons les previsions del SMC per avui, hi haurà un fort episodi de vent de component est amb possibles superacions de llindar de 72 km/h. Entre les comarques més afectades, està el Baix Llobregat, juntament amb el Barcelonès, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Garraf, el Priorat, el Tarragonès, l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Anoia, l’Urgell, la Conca de Barberà, la Segarra i les Garrigues. També es veuran força afectades les comarques del Pla d’Urgell, el Segrià, el Solsonès, la Noguera i la Ribera d’Ebre.


A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses…). A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.


Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades


Alerta per fort onatge


A banda de la previsió de vent, també es manté en alerta el pla Inuncat per fort onatge a tot el litoral. Avui es preveu un nou augment de l’onatge.


Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal evitar també anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per evitar posar-se en perill.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí