Inicio Actualidad El Prat impulsa la Xarxa de Serveis Bancaris Bàsics

El Prat impulsa la Xarxa de Serveis Bancaris Bàsics

Esteu aquí

El ple municipal del Prat d’aquest dimecres, 9 de març ha aprovat per unanimitat la declaració institucional contra l’exclusió financera i pels serveis bancaris públics.

La xarxa, a la qual s’han adherit fins ara 12 municipis, es va presentar al Prat el passat

dimecres, 9 març, 2022 – 18:45


El ple municipal del Prat d’aquest dimecres, 9 de març ha aprovat la declaració institucional contra l’exclusió financera i pels serveis bancaris públics.  La voluntat és fer front al creixement de l’exclusió financera que ha crescut des de la de crisi de 2008. per la concentració del sector bancari i el tancament d’oficines, especialment entre les persones que més pateixen l’escletxa digital com la gent gran.

MAS:  El dipòsit de vehicles canviarà la seva ubicació


La declaració reclama a l’Estat i a la Generalitat que impulsin una regulació que obligui les entitats financeres a garantir aquest dret i a prevenir i sancionar les males praxis.  


També s’aposta per impulsar la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsic, presentada al Prat el passat 25 de febrer, i estudiar el potencial de les fintech per impulsar serveis financers municipals. Les fintech permeten posar la tecnologia al servei de les finances amb diferents finalitats, una d’elles per generar serveis bancaris d’àmbit local, que també es poden acompanyar d’espais d’atenció presencial. 


S’aprova una altra moció en defensa de la inclusió financera de la gent gran


La gent gran és un dels col·lectius que més pateix el tancament d’oficines bancàries i l’escletxa digital per accedir a la banca online. Al ple d’avui,  també s’ha aprovat avui per unanimitat una moció per defensar la inclusió financera i bancària de la gent gran i demanar a les entitats bancàries que reforcin l’atenció al client de foma presencial i no cobrin comissions per treure diners en efectiu a la finestra si no es tenen habilitats per fer-ho en caixers automàtics. 

MAS:  Concentració en rebuig de la guerra a Ucraïna demà a les 19h a la plaça de la Vila


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat se suma al compromís municipalista per la pau a Ucraïna i mobilitza 20.000 euros per a l’ajuda humanitària i l’acollida de persones refugiades
Artículo siguienteL’Ajuntament de Cornellà impulsa la recuperació d’activitats culturals, familiars i esportives als carrers
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí