Inicio Actualidad El Carnaval d’en Galepis arriba a la seva fi amb la mort...

El Carnaval d’en Galepis arriba a la seva fi amb la mort del Rei Carnestoltes i l’encesa de la foguera de la Quaresma

Esteu aquí

La tradicional sardinada popular i la lectura del testament de Sa Majestat tanquen el Carnaval del 2022

dijous, 3 març, 2022 – 09:15


Després d’una setmana de disfresses, diversió i festa, el Carnaval s’ha acabat. El Rei Carnestoltes és mort.


El taüt i la capella per vetllar a Sa Majestat van quedar instal·lats  dimarts de Vetlla a la Casa de Andalucía, on les autoritats del Carnaval, tristes i desconsolades, van fer acte de presència per compartir la seva pena amb pratencs i pratenques. Afligits i amb el cor trist, el Guardia Civil, el Bisbe i la Monja van donar les gràcies als assistents pels seus condols. Des de l’escenari, i acompanyats de la Tia Mame, van dirigir el seu missatge d’agraïment i van intentar que els moments de pena fossin més lleus llegint les darreres paraules d’en Galepis. Les grans cuineres de La Casa de Andalucía també van posar el seu granet de sorra per ajudar a passar la tristor amb un deliciós potaje que van cuinar i oferir a tots els assistents.

MAS:  “El Parc Agrari és un gran camp d’aprenentatge que ens permet comprendre què fa sostenible l’alimentació”


Però no hi havia tornada enrere i Dimecres de Cendra, com mana la tradició, es va celebrar l’enterrament del Rei del Carnaval. Ploraners i ploraneres van acompanyar el taüt durant tot el recorregut de la Processó del plor i dol per Sa Majestat Carnestoltes. La comitiva arribava a la plaça de la Vila, on el grup La Tresca i la Verdesca animava als més petits amb les seves cançons. La sardinada popular que va preparar La Casa de Aragón també calmava el desconsol de tots els assistents.


Les Autoritats del Carnaval van pujar a l’escenari per explicar la mort del rei i llegir el Testament de Sa Majestat. Després de conèixer les seves darreres voluntats, les ploraneres i les vídues 08820, molt afligides, van expressar els seus condols, feministes i reivindicatius.

MAS:  L’Ajuntament del Prat reclama una auditoria ambiental al delta i el compliment de les compensacions ambientals acordades fa 20 anys després de l’anterior ampliació de l’aeroport


A continuació, Diables del Prat van conduir el taüt fins a la plaça de l’Església, on amb les ofrenes del Carnaval, s’ha fet la tradicional encesa de la Foguera de la Quaresma. Foc, trons i timbals per acomiadar al Carnaval dels Pecats Capitals fins a l’any vinent.


Visca el #carnavaldelprat!


- Te recomendamos -
Artículo anteriorGran participació de les entitats de diversitat funcional a la primera comissió del grup d’Autonomia personal i sensibilització d’enguany
Artículo siguienteDespertar la curiositat per submergir-se en la lectura compartida
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí