Inicio Actualidad Tret de sortida a les commemoracions del Dia Internacional de les Dones...

Tret de sortida a les commemoracions del Dia Internacional de les Dones al Prat

dilluns, 28 febrer, 2022 – 11:00


Arriba el mes de març i amb ell, un dels dies més importants del calendari feminista, el 8M: el Dia Internacional de les Dones. Una data que pretén reivindicar la igualtat real entre dones i homes i també lluitar per l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.


L’empremta de les cures


Enguany, la campanya entorn al 8M a la nostra ciutat vol visibilitzar i posar en valor el món de les cures. Les cures són la base sobre la qual es sosté la vida, el benestar comunitari i l’avenç social.  


El manifest i la programació, treballats de forma col·laborativa en el Consell de dones, han posat de manifest que les dones desenvolupen majoritàriament aquestes tasques de manera invisible i sense el reconeixement social i econòmic necessari.


Per això, cal per una banda fer visibles a les persones que cuiden, les dones. I per l’altre, fer servir aquesta visibilització per aconseguir una major corresponsabilitat social.


Durant el mes de març es durà a terme tot un seguit d’activitats organitzades per l’Ajuntament i les diferents entitats i col·lectius del Prat amb l’objectiu de seguir conscienciant i sensibilitzant a la ciutadania.


Acte central, el 7 de març


L’acte central es realitzarà el dilluns 7 de març a la Plaça Catalunya amb la lectura del manifest; una actuació de dansa a càrrec de l’Escola d’Arts en Viu i la col·laboració de Mujeres Maravillas i el grup Libertas; i un pilar de la Colla Castellera del Prat, entre d’altres.


Una mica abans, a les 17:45 h, es realitzarà a la ciutat una marxa reivindicativa impulsada pel col·lectiu feminista Vídues 08820 i treballada conjuntament amb el Consell de Dones. El recorregut s’iniciarà a l’avinguda Montserrat i acabarà a la plaça Catalunya.


Més de 60 activitats


El dimecres 9 de març a les 19 h, al Cèntric, la filòsofa Clara Serra conduirà la xerrada “Feminisme o identitarisme?”. Una trobada que servirà per conèixer la realitat del diferents feminismes emergents a la nostra societat.


El dia 10 a les 19 h, es durà a terme també al Cèntric Espai Cultural, la taula rodona “El treball de cura: tothom en parla però qui el fa?“. La doctora en sociologia, Sara Moreno, realitzarà un marc sobre l’organització social del temps des de la perspectiva de gènere tot posant l’èmfasi en la qüestió de les desigualtats socials.


Podeu consultar tot el programa d’activitats enllaç.


 


Imatge del 8M


La imatge de la campanya del 8M és obra dels artistes locals, Maite Travé i Luis Higueras a través de l’associació artística, l’Atòmica. La seva proposta és fer una campanya anual a través de les diferents cites feministes de l’any: 8M, Trobada de Dones i 25N.


Aquesta primera imatge fa referència al pit, com un símbol de les cures cap a les altres persones i també cap a les dones mateixes.


La imatge del cartell representa també un símbol de llibertat de la dona empoderada, que fa ús del seu cos d’una manera lliure i sense convencions socials imposades. El pit està representat com una empremta d’una part del cos, que pretén deixar constància del llegat exclusiu de les dones al llarg de la història.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí