Inicio Actualidad Molta energia al Plenari de les AFA i AMPA del Prat

Molta energia al Plenari de les AFA i AMPA del Prat

Esteu aquí

Dimecres 23 de febrer es va celebrar el segon plenari del curs amb les AMPA i les AFA de la ciutat i representants de famílies de les escoles bressol.

divendres, 25 febrer, 2022 – 13:15


A més de la regidora d’Educació, la sessió va comptar amb la participació de Lluís Mijoler, alcalde del Prat, que va compartir les inquietuds, reflexions sobre Educació i propostes de les representants assistents i va reconèixer el seu compromís amb l’Educació i la ciutat, especialment des de l’ inici de la pandèmia, fent possible que es mantinguessin en marxa les activitats extraescolars, i altres serveis i projectes educatius, adaptats en cada moment al requeriments de salut.


La Casa de l’Energia, nou equipament municipal,  va acollir el plenari, que va tractar com a primer punt de treball la transició energètica a la ciutat. La cap del departament municipal  d’Energia i Transició Energètica va explicar les els principals projectes que estan en marxa, completant amb l’ajuda de l’AMPA Charles Darwin, l’explicació dels projectes pilots sobre energia que es desenvolupen als centres educatius.


Al llarg de les diferents intervencions es van posar de relleu diferents demandes i reptes conjunts de les AMPA i AFA per abordar en el futur.


Desescalada de mesures covid i il·lusió per recuperar projectes


Des de les presidències de les AMPA i AFA es va posar de relleu la importància de que es vagin retirant  mesures covid a les escoles, com ara l’accés de les famílies als centres, pal·liant així els efectes causats per les mateixes.


Demandes per a la  millora de la gestió i propostes de coordinació


En relació a la gestió que han de fer les entitats, va haver-hi una demanda unànime de millorar i facilitar els tràmits amb l’administració, disminuint i concentrant les demandes que se’ls hi fan des de diferents departaments.


Continuïtat entre les diferents etapes


En relació a la millora dels projectes realitzats als centres i per part de les AFA, es va posar de manifest la importància de garantir la continuïtat de les línies estratègiques en el pas entre l’etapa d’infantil i primària i en el pas a la secundària.


El paper en els òrgans de participació


Diferents membres que fan representació en òrgans i espais de participació, com el Consell d’Educació Municipal, el Pla Educatiu d’Entorn del Prat o la Comissió de Garanties d’Admissió, van explicar la seva labor, compartint les línies de treball en marxa.


Durant la sessió es va acordar la proposta de generar  algunes comissions de treball pròpies per acordar les actuacions a realitzar en els diferents reptes compartits.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí