Inicio Actualidad El Carnaval del Prat se celebrarà del 24 de febrer al 2...

El Carnaval del Prat se celebrarà del 24 de febrer al 2 de març

Esteu aquí

Serà un Carnaval molt marcat per la situació sanitària dels darrers mesos, però que conserva la majoria dels actes que formen part del programa de Carnaval

dilluns, 21 febrer, 2022 – 11:30


Del 24 de febrer al 2 de març el Prat es vesteix de Carnaval. Aquesta és una de les cites del calendari popular festiu més multitudinària i que s’organitza a través de l’assemblea del Carnaval, de la que formen part totes les entitats i col·lectius que hi participen amb l’acompanyament i el suport del Servei de Cultura.  El treball de l’assemblea es fa amb mesos d’antelació, amb diferents trobades per coordinar i organitzar tots els actes que formen part del Carnaval i que es desenvolupen des de Dijous Gras fins al Dimecres de Cendra: el pregó, les rues, cercaviles del ninot i de la cort dels Pecats Capitals, la vetlla de Sant Majestat Carnestoltes i la sardinada prèvia a l’enterrament amb la processó de les ploraneres.


En la primera assemblea del Carnaval, celebrada abans de les festes de Nadal, ja es va acordar amb les participants que no hi havia condicions objectives perquè la gran majoria de comparses (molt vinculades a les AFAS dels centres educatius) poguessin preparar la festa popular que tradicionalment se celebra a la nostra ciutat. Però que així i tot havíem de fer un esforç plegats (ajuntament i col·lectius) per sostenir tot el possible del programa.


Així, un cop passades les festes de Nadal es va celebrar una segona assemblea per analitzar la situació i posar-nos a treballar. Amb la màxima prudència i ganes, i fins que la situació sanitària no ha millorat i la normativa ho ha permès, no s’ha tancat un programa d’actes que permetrà celebrar el Carnaval de nou, però que, malgrat tot, serà la conseqüència dels dos anys que portem de crisi sanitària.


Un programa de Carnaval adaptat a la situació sanitària


El programa s’ha adaptat al moment actual, incorporant canvis en algunes activitats per tal de fer-les possibles. Així aquest any només hi haurà una única rua de Carnaval, sense diferenciar entre adults i infantil i amb menys comparses participants. El recorregut també es modifica i, sortint des de l’avinguda del Remolar es desenvoluparà per l’avinguda Verge de Montserrat fins al carrer del Coronel Sanfeliu, el carrer de Lleida i finalitzarà a la pl. de Catalunya. Tothom que vulgui gaudir del Carnaval podrà unir-se a la rua durant el seu recorregut i ballar i fer sarau a la pl. de Catalunya per celebrar la seva arribada.


També hi ha canvis respecte als actes de Dijous Gras. Celebrarem l’inici del Carnaval el dia 24 de febrer amb el pregó de Carnaval i la cercavila del ninot, però no es farà la truitada popular. Això sí, tothom està convidat a fer-se la truita a casa i menjar-la a la pl. dels Pecats Capitals (antics Jardins de la Pau) amb la companyia de la xaranga de la Casa de Aragón, el Ball de Diables i la cort dels Pecats Capitals i les Autoritats del Carnaval.


Els actes del Dimecres de Cendra es mantenen amb la tradicional Processó del plor i del dol per Sa Majestat Carnestoltes, una actuació infantil a la plaça de la Vila i la Sardinada Popular, organitzada per la Casa de Aragón, amb la posterior Lectura del testament, i l’encesa de la foguera de la Quaresma amb la participació de la Colla de Diables del Prat.


Podeu consultar tota l’agenda a la web de Carnaval i a les xarxes socials, on també s’informarà de totes les novetats.


El Carnaval d’en Galepis


Aquest any s’havia de començar un nou cicle dins dels Pecats Capitals, els protagonistes del nostre Carnaval. Però a causa de la situació extraordinària, el rei del Carnaval serà en Galepis, el ninot que aplega tots els pecats i que enguany regnarà sobre tots ells.


Precaució i responsabilitat


Tot i que la situació pandèmica ha millorat força, es demana precaució a la ciutadania. Cal utilitzar la mascareta en els actes més multitudinaris, encara que es facin a l’exterior i ser responsable en tot moment.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí